Fenerbahçe Başkanı Koç: Yeni gelir kalemleri oluşturmalıyız

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dijital para anlaşmasında açıklamalarda  bulundu. Kulüp olarak yeni gelir kalemleri oluşturmaları gerektiğini  ifade eden Ali Koç, dijital alanda önemli yatırımlar yaptıklarını da  sözlerine ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, taraftara yönelik gerçekleşen dijital para  anlaşmasında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Türkiye’nin birçok  bölgesinde yaşanan orman yangınları hakkında konuşan Ali Koç,  “Hepimizin için yanıyor. Ülkemizin doğal ormanları yandıkça, bunları  televizyonda izledikçe üzüntümüz artıyor, çaresizliğimiz artıyor.

Çaresizlik insanı kahrediyor. Bir yere kadar destek  sağlayabiliyorsunuz ama ormanlar cayır cayın yanarken, devletimiz  imkanlarıyla, bölge halkı müthiş bir dayanışmayla yangınlarla mücadele  ediyor. Çaresiz olmak da insanın içini parçalıyor. Her bir karışı  cennet olan ülkemizin en kısa zamanda yaraları sarmasını, uzun vadeli  istikrarlı bir planla da yanan ormanların yerine yeni ormanlar elde  ederek, bu bölgeleri orman vasfında tutmak için mücadele etmeliyiz.

Bugünleri el birliği, sabır, inanç ve Türk milletinin damarlarında  olan dayanışma ruhuyla atlatacağız. Fenerbahçe olarak 250 bin ağaç  demiştik ama camiamızın gücüyle bu rakam 300 bini geçti. Belki de  zaman içinde 500 bini hedefleyeceğiz. En kısa vadede en önemli  öncelik, yangınların sönmesi ve yaraların sarılması.

Bunun için Fenerbahçe olarak fidan bağışlamakla yetinmeyeceğiz, devletimizin  göstereceği alanlarda sporcularımızla bizzat giderek aktif rol  alacağız. Bunun dışında da gücümüzün yettiğince bölge halkına  yapacağımız yardımları kararlaştıracağız. Bu süreçte fedakarca görev  yapan, tek bir canlıyı, tek bir ağacı kurtarmak için çabalayan herkese  teşekkür ediyoruz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına  başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz”  ifadelerini kullandı.

“Yeni gelir kalemleri oluşturmalıyız”

Futbol sektörünün kötü durumda olduğunu ve yeni gelir kalemleri  oluşturmaları gerektiğini söyleyen Ali Koç, “Halihazırda kötü durumda  olan futbol sektörü, yeni gelir kalemleri oluşturmak zorunda. Bundan  kaçamazsınız. Sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki kulüpler artık yeni  gelir kalemleri oluşturuyor. Bilet, forma, yayıncı gelirleri maksimuma  gelmiş durumda. Dijital gelirler bu anlamda çok önemli ve Fenerbahçe  olarak bu anlamda çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Bu anlamda  kesinlikle geç kalmadık ve iyi ki bekledik. Dijital dünyaya geç  girenler her zaman avantaj sağlamıştır. Bunu yaşayarak gördük. 1,5  sene önce aldığımız tekliflerle, bugün aldığımız teklifleri  karşılaştığımız teklif arasında kat be kat fark olduğunu görüyoruz”  diye konuştu.

Z kuşağını statlara çekmenin de problem olduğuna dikkat çeken Koç,  “Daha da büyük problem olacak. Avrupa’daki araştırmalar, bu kuşağın  daha az stada geleceğini gösteriyor. Bu nedenle dijital dünyada daha  aktif olmak gerekiyor” dedi. Daha önce ekonomik anlamda söylediği  ‘Tünelin sonunda ışık yok’ cümlesi hatırlatılan Koç “Tünelin sonunda  ışık yok demiştim. Bugün itibariyle tünelin sonundaki ışık kesinlikle  parlak değil. Bu gibi hamleler, küçük ışığın daha parlak hale  gelmesini sağlayacaktır ve buna inanıyorum. Tek bir imzayla bütün  problemlerin çözülmesi, gerçekçi olmaz” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: IHA 

Yorumlar