Fiber İnternet İçin Telefon Hattına Gerek Var Mı?

Son zamanlarda fiber internet bir başka deyişle ışık hızında internet olarak da adlandırılan fiber, hayatımıza daha fazla girmeye başladı. Peki Fiber İnternet İçin Telefon Hattına Gerek Var Mı?

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Işık hızında internet olarak adlandırılan fiber internet ADSL’den farklı olarak telefon hattına gerek kalmadan internet bağlantısı kurar. Fiber internet bağlantısının veri iletim teknolojisi oldukça farklıdır. Fiber optik kablolar veriyi iletirken elektik sinyali yerine ışık sinyallerini kullanılır. Bu tamamen farklı bir teknolojidir. Fiberin amacı ışık hızına en yakın veri aktarımını sağlamaktır. ADSL internet bağlantısı telefon hattı üzerinden bakır kablolarla elektik sinyalleri ile veri aktarır. Telefon hattı ihtiyacını ortadan kaldıran fiber bağlantı aynı zamanda hız ev kalite olarak en üstün bağlantı teknolojisidir. Ev telefonsuz internet paketleri kablonet fiber internet paketleri arasından incelenebilir. Kablonet fiber optik altyapısıyla telefon hattına gerek olmadan hızlı ve kesintisiz internet kullanma imkânı sunar. Fiber Altyapı Sorgulama kolaylığından yararlanarak bulunduğunuz yerde yaşadığınız binada fiber internet kullanılabiliyor mu öğrenebilirsiniz. Fiber internet altyapısı ülkemizde yeni gelişmekte olan son teknoloji internet bağlantı altyapısıdır. Telefon hattı aboneliğiniz olmasa da fiber internet başvurusu yapabilirsiniz.

Her Bütçeye Hitap Eden Fiber İnternet Kampanyalarını Keşfedin

En hızlı ve kaliteli internet bağlantısına sahip olmak istiyorum diyorsanız Fiber İnternet Kampanyaları arasından bütçenize uygun olan paketleri değerlendirebilirsiniz. İhtiyacınız olan internet kulamım standartlarına göre indirme hızı, yükleme hızı ve kota durumunu belirleyebilirsiniz. Kablonet’in kendi fiber altyapısıyla sunduğu oldukça uygun fiyatlı fiber tarifeleri var. Kablonet fiber tarifler arasından Kullandığın Kadar Öde tarifelerini de tercih edebilirsiniz. İnternet paketinde ödediğiniz bedelin karşılığı olan hıza her zaman sahip olmak için fiber tercih etmelisiniz. Çünkü ADSL internet paketlerinde belirtilen hız mesafeye göre, hava koşullarına göre, kullanım miktarına göre düşebilir. Mesajların geç iletilmesi, film izlerken görüntülerin donması gibi sorunlar internet bağlantısının altyapı eksikliklerinden kaynaklanır. Fiber internet kullanmak için öncelikle fiber altyapısı sorgulama işlemini kablonet web sitesinden yapabilirsiniz. Ardından kablonet fiber internet tariflerinde uygun fiyatlı farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Akıllı Sınırsız Tarifler fiber interneti en yoğun kullandığınız saatlerde hızı arttırmanızı sağlar. Duran Kotalı Tarifler fazla fatura maliyetlerini önler. Simetrik Tarifler indirme yükleme hızları eşit olan internet bağlantısı sunar. Tarife seçerken size yardımcı olacak birkaç ipucu:

⦁ İnternet kullanın standartlarınızı belirleyin (interneti en çok ne için kullanıyorsunuz)

⦁ Size yetecek internet hızını bulmak için internet hız testi yapın

⦁ Evde kaç kişinin kaç cihazla internete bağlandığını bulun

⦁ Aylık internet kullanım miktarınızı değerlendirin

⦁ Online oyun ve 4K içerik paylaşımı fazlaysa yüksek Mbps tercih edin


Fiber İnternette En Yüksek Hız Ne Kadardır?

Fiberden önce en hızlı internet 16 Mbps ADSL hızıydı. Fiber internette ise en yüksek hız 1000 Mbps’ye kadar çıkıyor. Aradaki fark o kadar fazla ki ADSL at arabası fiber internet ise uçak gibi diyebiliriz. Şimdiye kadar aslında en yüksek hızda kullandığınız internet fiberin yanında hiçbir ey ifade etmiyor. Çünkü fiber teknolojisi zaten ışık hınıza en yakın veri aktarımını hedefleyen bir teknolojidir. Elektrik sinyalleri yerine ışık sinyallerinin kullanılması hız standartlarını tamamen değiştirdi. 100 Mbps’ye internet hızında Kablonet’in fiber altyapısıyla sunduğu ev internet paketleri var.

Kotalı Tarifelerde uygun fiyatlı fiber tarifeler;

⦁ 25 Mbps'e kadar indirme hızı 2 Mbps'e kadar yükleme hızı 50 GB kota

⦁ 25 Mbps'e kadar indirme hızı 2 Mbps'e kadar yükleme hızı 250 GB kota

⦁ 50 Mbps'e kadar indirme hızı 5 Mbps'e kadar yükleme hızı 75 GB kota

⦁ 100 Mbps'e kadar indirme hızı 5 Mbps'e kadar yükleme hızı 250 GB kota
Sınırsız Tariflerde yüksek hızda seçenekler;

⦁ 20 Mbps'e kadar indirme hızı 2 Mbps'e kadar yükleme hızı

⦁ 50 Mbps'e kadar indirme hızı 5 Mbps'e kadar yükleme hızı

⦁ 100 Mbps'e kadar indirme hızı 5 Mbps'e kadar yükleme hızı

⦁ 100 Mbps'e kadar indirme hızı 20 Mbps’e kadar yükleme hızı 25

Kullandığın Kadar Öde Tarifesi kullanıcılara  0-1 GB arası ücretlilerle internet kullanım miktarına göre ödeme yapma imkânı sunar. Fiber limitsiz internet tarifelerinden en iyi fiyat avantajlarını Kablonet’in tarifelerinde bulabilirsiniz. Fiber altyapınızı hemen sorgulayarak altyapı durumuna göre fiber tarifelere geçebilirsiniz.

 

Uydunet Fiber İnternete Geçmeniz Avantajları Nelerdir?

Türksat’ın sunmuş olduğu Uydunet fiber internet hizmeti aslında günümüzde Kablonet adıyla hizmet vermeye devam etmektedir. Dsl internet teknolojilerine göre bağlantı hızında ve anlık ping sürelerinde çok daha iyi sonuçlar alabileceğiniz üstünlüklere sahiptir. Çünkü dsl teknolojilerinde fiber optik kablonun nimetlerinden pek faydalanılmaz. Fiberin vermiş olduğu iletişimdeki yüksek hız hem işlerinizde hem de eğlencenizde size kaliteli sonuçlar doğuracaktır. Peki Uydunet internet ile neler fark edecek? Hep birlikte bakalım;

⦁ Türksat tamamen kendine ait fiber altyapısı ile çoğu firmanın internet omurgasını kullanmadığı için daha kaliteli internet hızları alacaksınız.

⦁ Türkiye’nin 24 ilinde faaliyet gösteren bir hizmet imkânı sunuyor. Yerelde sizi destekleyecek muhataplarınız olacak. Resmi il müdürlükleri ve abone merkezleri ile her türlü işleminizi hızlı ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz. Bunlardan bazılarına örnek vermek gerekirse;

⦁ Kablonet Bursa ilinde 0 232 430 44 44 nolu telefon numarasından iletişime geçebilir veya iletişim linkine tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.

⦁ Kablonet İstanbul ilinde 0 850 888 0 333 nolu telefon numarasından iletişime geçebilir veya iletişim linkine tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.

⦁ Kablonet Ankara ilinde 0 850 888 0 333 nolu telefon numarasından iletişime geçebilir veya iletişim linkine tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.

⦁ Kablonet İzmir ilinde 0 232 430 44 44 nolu telefon numarasından iletişime geçebilir veya iletişim linkine tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.

⦁ Teknik servis desteği kesinlikle sizi memnun bırakacak. Türkiye’nin müşteri memnuniyeti anketi olan A.C.E Awards ödüllerinde binlerce kullanıcıdan en fazla puanı Uydunet firması almıştır. Ücretsiz ve 7/24 teknik destek hizmeti sizi kesinlikle memnun edecektir.

⦁ Sabit fiyat garantili kampanyalar ile ne ödeyeceğinizi bilerek kullanmaya devam edebileceksiniz. Çoğu firmada kullanıcıların en çok şikâyet ettiği konuların en başında faturalarının tutarsız olması. Anlaşılan rakamların üzerinde fatura çıkarılması kullanıcıları epey üzmektedir. Fakat Türksat Uydunet, kullanıcılarına sabit fiyat garantisi vererek bu konuda ki endişelerini ortadan kaldırmaktadır.

⦁ Çok fazla kampanya seçeneği ile her müşteri kitlesine uygun Kablonet tarife paketleri ve KabloTV televizyon üyeliği seçenekleri sunarak en uygun olanı kampanyayı seçme imkânı sunmaktadır.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar