Fitch büyüme beklentisini revize etti

Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch global büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti, Fed'den sadece 25 baz puan indirim bekleyen Fitch, Fed'in 2020'de faizleri sabit tutacağını öngördü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fitch Ratings, korumacılığın ve ABD ile Çin arasında devam eden  ticaret savaşının tırmanmasının global büyüme görünümlerine zarar  verdiğini, global ekonomik görünümü "karartmakta" olduğunu bildirdi.

Anlaşmasız Brexit senaryolarına da işaret eden Fitch, bu senaryoların  gerçekleşmesi halinde 2020 yılında Britanya'da ciddi bir resesyonun  yaşanabileceğini ve Euro Bölgesi için büyüme görünümlerini "kayda değer  şekilde daha düşük" olacağını da vurguladı.

Fitch Ratings, Çin ekonomisi için 2019 ve 2020 için GSYH büyüme tahminlerini yüzde 6,2 ve 6,0'dan yüzde 6,1 ve 5,7'ye indirirken, Euro Bölgesi için büyüme beklentilerini de yüzde 1,2 ve 1,3'ten her iki  yıl için yüzde 1,1'e revize etti.

ABD ekonomisi için büyüme tahminlerini de aşağı yönlü revize eden Fitch Ratings, 2019 için büyüme tahminini yüzde 2,4'ten 2,3'e ve 2020  için beklentisi yüzde 1,8'den 1,7'ye indirdi.

Fed'in Temmuz ayındaki faiz indiriminden sonra aşağı yönlü risklerin  yoğunlaştığına işaret eden Fitch, Aralık 2019'da 25 baz puanlık bir  indirim daha beklediğini belirtti. Aralık sonrasında bir dizi faiz indirimi daha gelmesinin muhtemel olmadığını savunan Fitch, Fed'in 2020'de faizleri sabit tutacağını öngördü.

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar