Fitch, OYAK'ın kredi notunu açıkladı

Dünyanın en büyük 3 kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Fitch Ratings, Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) uzun vadeli kredi notunu 'durağan' görünüm ile 'BB' olarak teyit etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fitch Ratings, Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) uzun vadeli kredi  notunu 'durağan' görünüm ile 'BB' olarak teyit etti.

Fitch, OYAK'ın kredi notlarını Türkiye için BB- olan Ülke Tavanı notunun üzerinde olmasının, OYAK'ın transfer ve konvertibilite risklerini azaltacak, hafifletecek yeterince yapısal güce sahip olmasını yansıttığını vurguladı.

Yapılan değerlendirmede 'durağan' görünümün OYAK'ın güçlü bilançoya ve grubun bağlı ortaklıklarını etkileme ve buradan temettü akışını  kontrol etme kabiliyetine sahip olmasını yansıttığı da belirtildi.

 

OYAYO OYAK YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 42.32
Satış 42.5
Değişim -0.5%
Son Değer 42.5
En yüksek 43
En düşük 42.5
Haftalık Değişim -1.1627%
Aylık Değişim -7.6086%
Yıllık Değişim 78.1223%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar