Fitch Türkiye değerlendirmesi anketi sonuçlandı

Fitch'in 8 Temmuz Cuma gecesi açıklaması beklenen değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'B+', görünümünü ise 'Negatif' olarak koruması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ForeksHaber'in 8 ekonomist ile yaptığı anket sonucuna göre, ekonomistlerin tamamı Fitch'in yılın planlanmış ikinci değerlendirmesinde Türkiye'nin notunu 'B+', görünümünü 'Negatif' olarak koruyacağını öngördü.

Ankete Tera Yatırım, Ahlatcı Yatırım, Pariterium Danışmanlık, İş Portföy, Sagam Danışmanlık, Spinn Danışmanlık, Yatırım Finansman ve InvestAZ Yatırım katıldı.

Kredi notunun 8 Temmuz Cuma 23.00'ten sonra açıklanması bekleniyor.

Fitch, 11 Şubat 2022 tarihli değerlendirmesinde Türkiye'nin 'BB-' kredi notunu 'B+'ya indirirken, görünümünü 'Negatif' olarak korumuştu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar