Fitch'in Türkiye kararı ne olacak?

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'in 19 Şubat Cuma gece yarısında sonra yapacağı değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-', görünümünü ise 'Negatif' olarak koruması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fitch'in 19 Şubat Cuma gece yarısında sonra yapacağı değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-', görünümünü ise 'Negatif' olarak koruması bekleniyor.

Foreks'in 16 ekonomist ile düzenlediği anket sonucuna göre, ekonomistlerin tamamı Fitch'in yılın planlanmış ilk değerlendirmesinde Türkiye'nin notunu 'BB-' olarak korunacağını öngördü. Ekonomistlerden 12'si görünümün 'Negatif' olarak sürdürüleceği tahmininde bulunurken, 4'ü ise görünümün 'Durağan'a yükseltileceği beklentisini dile getirdi.

Fitch, 2020 yılının ilk değerlendirmesini yaptığı 21 Şubat'ta Türkiye'nin 'BB-(D)' kredi notunda değişikliğe gitmezken, 22 Ağustos tarihindeki ikinci değerlendirmesinde 'durağan' görünümü 'negatif'e çekmiş, 'BB-' kredi notunu ise korumuştu.

Ankete Tera Yatırım, Ahlatcı Yatırım, İnfo Yatırım, İş Portföy, Tacirler Yatırım, Pariterium Danışmanlık, Işık Menkul, GCM Yatırım, Deniz Yatırım,A1 Capital, InvestAZ Yatırım, Gedik Yatırım, Yatırım Finansman, Alnus Yatırım,Alternatifbank ve Spinn Danışmanlık katıldı.

Fitch'in kredi notuna ilişkin değerlendirmesini, 19 Şubat Cuma günü gece yarısından hemen sonra, TSİ 00.00-00.30 saatleri arasında açıklanması bekleniyor.

Fitch'in 2021 yılına ilişkin açıkladığı takvime göre, yılın ikinci değerlendirme tarihi 13 Ağustos olarak belirlendi.

Kaynak: Foreks

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar