Fitch'ten İslami bankacılık yorumu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'de İslami bankacılığın büyüdüğünü, ancak faaliyet ortamının zorlu olduğunun altını çizdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye'de İslami bankacılık için orta vadeli görünümün bankacılığın bu segmentin otoriteler için stratejik önemi, sektörün ortaama büyümesinin hedefin üzerinde olması ve Türkiye'nin olumlu demografisi tarafından desteklendiğini bildirdi.

Bununla birlikte Türkiye'de faaliyet ortamının zorlu olduğunu belirten Fitch, bu segmentin sınırlı dağıtım kanalları ve ürün standardı olmamasının büyümeyi sınırladığını da vurguladı. 

İslami bankacılın Türkiye'de 2021 yılında bankacılık sektörü varlıkları, kredileri ve mevduatları içinde payısın sırasıyla yüzde 7,8, 6,9 ve 10,5'e yükseldiğini belirten Fitch, Türkiye'deki büyük müslüman nüfusun sektörün orta vadeli görünümünü desteklyeceğini öngördü.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar