Ford Otosan'a 150 milyon dolarlık kaynak

Ford Otosan, Dünya Bankası Grubu bünyesindeki IFC ile en fazla 150 milyon dolara tekabül edecek tutarda euro cinsinden iki yıl geri ödemesiz kredi için sözleşme imzaladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ford Otosan, Dünya Bankası Grubu bünyesindeki IFC ile en fazla 150 milyon dolara tekabül edecek tutarda euro cinsinden kredi için sözleşme imzaladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz tarafından Dünya Bankası Grubu bünyesindeki IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ile önümüzdeki 4 yıl içinde gerçekleştirilmesi öngörülen araç geliştirme ve üretim tesislerinde verimlilik, kapasite, modernizasyon vb. yatırım harcamalarının finansmanı amacıyla en fazla 150 milyon ABD Dolarına tekabül edecek tutarda Avro cinsinden kredi kullanımı için sözleşme imzalanmıştır.

Kredi iki yıl geri ödemesiz altı yıl vadeli olup, anapara ve faiz ödemeleri altı ayda bir yapılacaktır. 15 Eylül  2020 tarihine kadar kullanılması planlanan kredinin banka masrafları hariç endikatif faiz oranı yıllık % 2,15 olarak belirlenmiş olup, nihai faiz oranı kullanım tarihinde netleşecektir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar