Ford Romanya’da devir işlemi tamamlandı

Ford Otosan, Ford Romanya'da devir işleminin tamamlandığını, tesiste 490 milyon euro yatırımla yeni nesi Courier üretileceğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ford Otosan, Ford Romanya hisselerinin tamamının Ford Otosan Netherlands tarafından satın alınmasına ilişkin hisse satın alma sözleşmesinde belirlenen ön şartların tamamlandığını duyurdu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şirket, Ford Romanya’da devir işleminin 406 milyon euroluk ilk taksidin ödenmesiyle tamamlandığını bildirdi.

Ford Romanya’da Courier, Puma ve EcoSport modelleri üretimi için tedarik ve lisans anlaşmaları imzalandı.

Anlaşmalar kapsamında Craiova fabrikasında 272 bin adet yıllık üretim yapılacak.

Üretim planına göre yeni nesil Courier üretimi 100 bin ve Puma üretimi 189 bin adede çıkabilecek.

Motor üretim kapasitesi 350 bin adet olarak belirlendi.

2023 yılında başlanacak yeni nesil Courier üretimi için önümüzdeki üç yıl içerisinde 490 milyon euro yatırım ve mühendislik harcaması öngörüldü.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar