Garanti Bankası hisse değerlendirmesi

İş Yatırım, Garanti Bankası için 13,60 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, ‘Tahsilat performansındaki olumlu  gelişme dikkat çekici. Aktif kalite ve ana faaliyet gelirlerinin  gücünü arttırarak devam etmesi bu çeyrekte gözlemlediğimiz ve 2020  performansını olumlu etkileyecek iki en önemli unsur olarak dikkat  çekiyor’ tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konuyla ilgili değerlendirme şöyle:

"Garanti Bankasının karı serbest karşılık ve daha yüksek vergi  karşılığı nedeniyle beklentilerin %4 altında. Garanti bankası 4Ç19'de TL 1,222mn solo net kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı bizim ve piyasa  beklentisinin yaklaşık %4 altında gerçekleşti.

Yüksek seviyede  ayrılmaya devam eden karşılıkların yanında banka son çeyrekte TL 150mn  serbest karşılık ayırdı (toplam serbest karşılık TL 2.5 milyar). Kar  rakamının karşılıklar nedeniyle baskılandığını görsek de karşılık  öncesi ana faaliyet gelirleri son çeyrekte güçlü biçimde artmaya devam  etti.

Çeyreklik olarak %17, yıllık olarak %22 artan bu kalem aslında  kuvvetli marjların bir göstergesi. Swaplara göre düzeltilmiş net faiz  marjı 70 baz puan artarken, bunda TÜFEX gelirlerinin %41 çeyreklik  düşüş etkisinin de olduğunu eklemeliyiz.

Bankanın takip oranı  beklendiği gibi artmaya devam etti. 2019 için hedeflenen %7 altında  kalınmasının önemli bir performans olduğunu düşünüyoruz. Çeyreklik  bazda takip oranı 21 baz puan artarak %6.9 olarak gerçekleşti. Ancak  net risk maliyeti çeyrekte 400 baz puan olarak gerçekleşerek bir  önceki çeyreğe göre 50 baz puan artış gösterdi.

Bu da yüksek karşılık  giderlerinin etkisini gösteriyor. Tahsilat performansındaki olumlu  gelişme dikkat çekici. Aktif kalite ve ana faaliyet gelirlerinin  gücünü arttırarak devam etmesi bu çeyrekte gözlemlediğimiz ve 2020  performansını olumlu etkileyecek iki en önemli unsur olarak dikkat  çekiyor.

Hisse için AL demeye devam ediyoruz. Garanti Bankası’nın son çeyrek sonuçlarını piyasa tepkisinin daha nötr düzeyde kalacağını düşünüyoruz. Beklentilerden düşük gelen kara karşılık önümüzdeki dönem performansını belirleyecek aktif kalite ve marj konularında görünüm son derece olumlu gözüküyor. Bunun yanında TL150mn serbest karşılığa rağmen bu kara ulaşılması da olumlu noktalardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Dr. Bülent Şengönül / Müdür | Araştırma "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar