O hisseyi portföyünden çıkardı

İş Yatırım, bugün hazırladığı raporda enflasyon faktörüne dikkat çekerek Garanti Bankası hissesini model portföyünden çıkardığını belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Model Portföy Değişiklikleri

GARAN.IS : Garanti Bankası’nı model proftöyümüzden çıkarıyoruz. Gönüllü çağrı sürecininin bitiminden sonra hisse de görece bir zayıflık görebiliriz.

Enflasyon muhasebesinin uygulanma ihtimali her geçen gün artıyor ve bu uygulamadan gelirlerin enflasyona göre düzeltilmesi açısından en olumsuz etkilenecek sektörlerden birisi olarak bankacılık sektörü ön plana çıkıyor. Ayrıca Garanti Bankası’nın da bu süreçten en olumsuz etkilenecek bankalardan birisi oması muhtemel.

Enflasyon muhasebesi aktif tarafta reel varlıkları yeniden düzeltmeye tabi tutarken, pasif tarafta ise öz kaynaklar düzeltiliyor.

Burada yakın zamanda sermaye arttırımı yapılıp yapılmamış olunması ve özsermaye büyüklüğü de hesaplanacak gelir düzeltmesini de değiştirebiliyor.

Temel olarak bakıldığı zaman Garanti Bankası’nın ana faaliyet gelir ve aktif kalite gelişimini son derece olumlu görmeye devam ediyoruz ancak enflasyon muhasebesinin ne getireceği açıkça anlaşılana kadar hisseyi Model Portföyümüz dışına almayı uygun buluyoruz.

Çağrının bitmesiyle beraber sektör dinamikleri nedeniyle göreceli bir zayıflık göre ihtimali de artmış durumda. Garanti Bankası, Model Portöyümüzde 2019 Mayıs ayından beri bulunmaya devam ediyor ve o tarihten bu yana endekse göreceli oalrak %27 daha düşük bir performasnsgöstermiş durumda.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar