Garanti BBVA, Ak Sigorta'yı portföyüne aldı

Garanti BBVA Yatırım, model portföyünü güncelleyerek Ak Sigorta’yı model portföyüne ekledi. Raporda, Şirketin önümüzdeki yılda azalan yatırım gelirlerini artan sigortacılık gelirleri ile telafi edeceğini ve net kar seviyesini koruyacağını düşünüyoruz.’ ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Garanti BBVA'nın değerlendirmesinde şöyle denildi:

"Model Portföyümüz son güncellememizi yaptığımız 7 Ocak tarihinden  itibaren BIST-100 endeksinin %0.5 üstünde performans gösterdi. Bu raporumuzla  AKGRT’yi model portföyümüze ekliyoruz.

AKGRT: Aksigorta’yı model portföyümüze ekliyoruz. Yılın son çeyreğinde Aksigorta’nın 100mn TL kar açıklayarak yılı 360mn TL ile kapatmasını bekliyoruz. Son çeyrek beklentimiz çeyreklik bazda %10 artışa işaret ederken, şirketin yılı %48 özkaynak karlılığı ile kapatacağını bekliyoruz. Aksigorta için temettü beklentimiz ise %75 dağıtım oranı ile hisse başı brüt 0.88TL. Bu rakam %14 temettü verimine işaret ederken kapsamımızdaki şirketler içerisinde en yüksek rakama işaret ediyor. Şirketin önümüzdeki yılda azalan yatırım gelirlerini artan sigortacılık gelirleri ile telafi edeceğini ve net  kar seviyesini koruyacağını düşünüyoruz.

    Tercih ettiğimiz hisseler:

    AKBNK: Düşen fonlama maliyeti ve yüksek sermaye yeterlilik oranı

    AKGRT: Yüksek temettü verimi ve olumlu sigortacılık görünümü

    ASELS: Artan iş yükü ve nakit yaratmada iyileşme beklentisi

    BAGFS: CAN tesisinde artan kapasite kullanım oranı

    EREGL: Cazip değerleme ve düşen demir cevheri fiyatı

    FROTO: Güçlü ihracat, yurtiçinde olumlu beklentiler

    KOZAL: Altın üretimindeki artış ve daha güçlü altın fiyatları

    MGROS: Düşen borçlulukla beraber artan karlılık

    TCELL: Güçlü faaliyet kar marjının devam etmesi beklentileri

    TOASO: Düşük faizli taşıt kredilerinin olumlu etkisi

    VAKBN: Olumlu marj beklentileri

Alış 7.19
Satış 7.2
Değişim 0.05%
Son Değer 7.2
En yüksek 7.32
En düşük 7.09
Haftalık Değişim 5.8823%
Aylık Değişim 15.0159%
Yıllık Değişim 37.1428%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar