Garanti BBVA’dan Enerjisa’ya dev kaynak

Garanti BBVA, Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında faaliyet gösteren elektrik dağıtım ve satış sektörünün lider oyuncusu Enerjisa Enerji’ye, altyapı ve şebeke yatırımlarının finansmanı kapsamında 400 milyon TL finansman sağladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bir yıl geri ödemesiz olmak üzere toplam 5 yıl vadeli olarak kullandırılan kredi, Türk Lirası Referans Faiz’e (TLREF) endeksli yapısıyla piyasada bu modelle sağlanan büyük montanlı ilk kredilerden biri olma özelliğini taşıyor.

ŞEFFAF VE GÜVENİLİRLİĞİNE YÖNELİK ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Garanti BBVA Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin: “TLREF’e endeksli kredilerin kullanımının giderek yaygınlaşacağını tahmin ediyoruz. Bu mekanizma uzun vadeli TL kredi piyasasının gelişimi için önemli bir imkân sunuyor. Özellikle gelirleri TL cinsinden olan müşterilerimizin uzun vadeli finansman ihtiyaçlarını aynı para birimiyle (TL) sağlarken sunabileceğimiz yeni seçeneklerden biri TLREF endeksli krediler. Hem finansmanı sağlayan hem de finansmana erişen taraf için avantajlar sunan bu mekanizmanın kurulmasının, yerel finansal piyasaların şeffaf ve güvenilirliğine yönelik önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Garanti BBVA olarak da bu ürünün yaygınlaştırılmasına, bir başka ifadeyle TLREF endeksli kredi piyasanın gelişimine destek olmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

MOSER: TLREF MEKANİZMASININ YAYGINLAŞMASINA ÖNCÜLÜK ETMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu kredi ile 2020 yılında yapacağımız şebeke ve teknoloji yatırımlarının finansmanını tamamlamış bulunuyoruz. Kredinin hem TLREF endeksli hem de uzun vadeli olmasının olası kur risklerinin önüne geçtiği gibi finansal sürdürülebilirlik noktasında da çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Enerjisa Enerji olarak bu mekanizmanın yaygınlaşmasına öncülük etmekten de ayrıca mutluyuz. Anlaşmanın tüm paydaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

ENJSA ENERJISA ENERJI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 58
Satış 58.05
Değişim 0.8%
Son Değer 58
En yüksek 58.35
En düşük 57.25
Haftalık Değişim 1.1333%
Aylık Değişim -7.0512%
Yıllık Değişim 27.3605%
GARAN TURKIYE GARANTI BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 71.5
Satış 71.6
Değişim 2.8%
Son Değer 71.5
En yüksek 72.4
En düşük 69.05
Haftalık Değişim 3.9244%
Aylık Değişim 13.3122%
Yıllık Değişim 22.5364%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar