Garanti’den, enflasyona endeksli üç yeni mevduat ürünü

Garanti Bankası, enflasyona karşı Türk Lirası’nın değerini koruyan, tasarruf tabanını genişletmeye katkı sunan enflasyona endeksli üç yeni ürün geliştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Garanti’nin Enflasyon Endeksli Uzun Vadeli Mevduat ürünü, 367-400  gün vade süresinde açılabiliyor ve stopaj oranı uygulanmıyor. Vade  sonunda ise TÜİK tarafından açıklanan en güncel "TÜFE endeksi yıllık  değişim oranı ve ürün özelinde belirlenen ek faiz" üzerinden faiz  sunuyor.

Minimum 92 gün vade üzerinden açılan Enflasyona Endeksli Faiz Korumalı Mevduat’ta ise, müşterilere hesap açılış sırasında sabit bir  faiz oranı taahhüt ediliyor. Vade sonunda, hesap açılışında  belirlenmiş olan “sabit faiz oranı” ile "TÜFE endeksi yıllık değişim  oranı ve ürün özelinde belirlenen fark faizi" karşılaştırılıyor, hangi  faiz oranı daha yüksekse, yüksek olan faiz oranı uygulanıyor.

Enflasyona Endeksli Ara Faiz Ödemeli Mevduat ürününde de Faiz Korumalı Mevduat ürünündeki gibi faiz uygulanmakta olup, ürün 367-400  gün arası vadelerle açılabiliyor ve müşterilere hesap açılışında  belirlenmiş sabit faiz oranı üzerinden aylık, üç aylık ya da altı  aylık dönemlerle faiz geliri alma imkânı sunuyor. 

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, konuyla  ilgili olarak yaptığı açıklamada  “Garanti olarak müşterilerimizin  istek ve beklentilerine en uygun ürünleri en doğru zamanda geliştirmek  her zaman önceliğimiz oldu. Enflasyon endeksli mevduat ürünlerini  geliştirerek ülke ekonomimizi destekleyen çalışmalarımıza her geçen  gün yenisini eklemekten mutluluk duyuyoruz. Müşterilerimiz bu  ürünlerimizden birini açtığında, hem enflasyon oranı üzerinde yüksek  getiri elde edecek hem de güvenle birikim yapabilecek. Uzun Vadeli, Ara Faiz Ödemeli ve Faiz Korumalı gibi farklı vade ve faiz seçenekleri  sunan 3 yeni ürünümüzle, müşterilerimizin hayatına değer katmaya devam  edeceğiz.” dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar