Geçen haftanın en çok açığa satış yapılan hisseleri

Borsa İstanbul’da geçen hafta en yüksek açığa satış hacmine sahip hisseler belli oldu. Listenin zirvesinde 13,19 milyar TL ile KOZAL yer alırken, bankacılık hisseleri de yoğun ilgi gördü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul’da yatırımcı davranışlarını yakından gösteren önemli göstergelerden biri olan açığa satış işlemleri, geçen hafta özellikle madencilik ve bankacılık hisselerinde yoğunlaştı. Verilere göre KOZAL, AKBNK ve THYAO açığa satış hacmi açısından ilk üç sırada yer aldı.

Listenin lideri KOZAL, 13,19 milyar TL’lik açığa satış hacmiyle toplam işlem hacminin %26,28’ini oluşturdu. Bankacılık sektöründen Akbank (AKBNK) ise 11,12 milyar TL’lik açığa satışla ikinci sıraya yerleşti ve bu hacim toplam işleme göre %33,38’lik bir paya işaret etti.

Türk Hava Yolları (THYAO) 10,95 milyar TL ile üçüncü sırada yer alırken, İş Bankası (ISCTR) ve Yapı Kredi (YKBNK) de ilk beş içinde yer aldı.

Geçen Hafta En Çok Açığa Satış Yapılan Hisseler

Sıra Hisse Kodu Açığa Satış Hacmi (TL) Toplam Hacme Oran (%)
1️⃣ KOZAL 13,19 Milyar TL %26,28
2️⃣ AKBNK 11,12 Milyar TL %33,38
3️⃣ THYAO 10,95 Milyar TL %25,62
4️⃣ ISCTR 9,38 Milyar TL %27,89
5️⃣ YKBNK 9,01 Milyar TL %30,38

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar