Geçen haftanın en çok kazandıran 5 hissesi

İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan haftalık strateji ve hisse raporunda, Borsa İstanbul’daki yükseliş trendinin devam edilebileceği ön görüsünde bulunuldu. Raporda ayrıca geçen haftanın en iyi ve en kötü performans sergileyen hisseleri de yer aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hazırlanan analizde şu detaylara yer verildi:

Haftalık Değerlendirme ve Strateji 

Küresel borsa ve piyasalarda hızlı bir geri dönüş yaşıyoruz. Önceki haftalarda belirttiğimiz gibi ekonomilerin açılması ve buna rağmen virüs vaka sayısında korkulan artışın şu ana kadar görülmemesi moralleri güçlendirmişti. Zaten bol likidite rüzgârını arkasına alan borsalar, düşük faizlerin yarattığı alternatifsizlik etkisi ile ralliye başladı.

Buna en son Cuma günü ABD’den gelen sürpriz istihdam verisi eklenince borsalar haftayı oldukça pozitif bir şekilde kapadı.

Hatırlayan hatırlar, FED ve ECB gibi majör merkez bankaları rekor likidite destekleri vermeye başladığında hep şu fikri ifade ettik. Virüs etkisi azalmaya başladığında bu kadar bol paranın gideceği iki adres olacak. Borsa ve emtialar. Aslında şu an yaşanan tam olarak bu. O nedenle çok fazla şaşırmamak gerekiyor. Piyasalar bardağın dolu tarafını görüyor. Ekonomilerde 2.çeyrek ile ilgili olarak Haziran ayının kurtarıldığını ve gelecek çeyreklerde çok daha iyi bir toparlanmanın olacağını düşünüyor ve fiyatlıyor.

Peki bu ralliler hep bu şekilde mi sürecek? 

Elbette hayır. Piyasalar belli bir doygunluğa geldiğinde bu sefer bardağın boş kısmını gündeme getirecek ve satışlar gelecek. Ancak bunu tahmin edemeyiz. Yükselişin nereye kadar gideceğini tahmin etmek imkânsızdır. Dahası gereksizdir. Geleceği gören sihirli bir küreniz varsa o ayrı elbette. Aslında yatırımcıların bu noktada yapması gereken çok basit. Bir oyun planı. Bir trend var olduğu sürece ya oyunun içinde olacaksınız ya da tribünden izleyeceksiniz. Oyunun içinde olanlar ise belli bir seviyeyi stop loss alarak pozisyonlarını koruyacaklar. Yükseliş devam ettikçe bu stop seviyelerini de güncelleyecekler. 

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar