Gelecek Varlık'ta halka arz büyüklüğü 360,4 milyon TL

14-15 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşen Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş.’nin halka arzında toplam büyüklük 360,4 milyon TL oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gelecek Varlık, halka arzdan 360,4 milyon TL'lik gelir sağladı.

Garanti Yatırım tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre şirketin 22 milyon TL nominal değerli payları halka arz edilirken, gelen talebin ardından satışa sunulan payların yüzde 20’sine denk gelen ek satışa konu 4,4 milyon TL nominal değerli paylarının da satışıyla toplam 26,4 milyon TL nominal değerli paylar halka arz edildi.

Şirketin 1 TL nominal değerli paylarının halka arz fiyatı 13,65 TL olarak belirlenirken, 26,4 milyon TL nominal değerli payların satışı sonucunda halka arz büyüklüğü 360,4 milyon olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara planlanan tahsisat tutarının yaklaşık 2,7 katı, Yurt İçi Yüksek Başvurulu Yatırımcılara planlanan tahsisat tutarının yaklaşık 14,1 katı, Yurt içi Kurumsal Yatırımcılara planlanan tahsisat tutarının yaklaşık 9 katı talep geldi.

Yatırımcılardan gelen talebin karşılanabilmesi amacıyla, Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar için ayrılan %10’luk tahsisat oranı diğer tahsisat gruplarına aktarıldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar