'Gerçek kişiler döviz satmaya başladı'

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Bizim banka iyi bir  örneklemdir. Daha önce de söyledim. 7,05-6,75 arasında döviz  alımlarının yüzde 50'si yapıldı. Kasım sonrasında gerçek kişiler döviz satmaya başladı" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg HT'nin haberine göre, Bali, geçmişte Türkiye'ye önemli  avantaj sağlayan 4 çıpadaki tahribatın tamir edilmesi gerektiğini  belirtti.

Bali, "Geçmişte bizi koruyan birçok özelliğimiz vardı. Reytingimizin gerektirdiği risk primlerinden daha düşük risk primimiz  vardı.

Global krizlerden iskontolu etkileniyorduk. Bütün bunları  sağlayan dört şey vardı: Mali disiplin, AB tanımlı borç stokunun GSYH'ye oranının yönetilebilir olması, tek haneli enflasyon ve sağlam  bankacılık sistemi. Bu dört unsurda oluşan bazı tahribatları tamir  etmeliyiz. Çare budur" diye konuştu.

Haberin tam metni:

https://www.bloomberght.com/is-bankasi-genel-muduru-bali-bloomberg-ht-ye-konustu-2275302

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar