Getir yeni yatırım turunda

Getir yeni yatırım turuna çıktı. Şirketin yeni finansman turunda 12 milyar dolarlık değerlemeyi hedeflediği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Getir 1 milyar dolar yatırım çekmek için yeni finansma turuna çıktı.

Bloomberg'in haberine şirket, mevcut yatırımcıların başlattığı yeni yatırım turunda 12 milyar dolar değerlemeye ulaşmayı hedefliyor.

Bloomberg'e konuşan kaynağa göre geçen yıl 7,7 milyar dolar değerlemeye ulaşan Getir, yurtdışı büyümesini finanse etmek için 1 milyar doların üzerinde yatırım çekmeyi hedefliyor.

Getir önceki yatırım turunda Tiger Global, Sequoia Capital ve Mubadala Investment Co.’nun da aralarında olduğu firmalardan yatırım çekmişti.

Hedefe ulaşırsa Trendyol'un ardından en değerli Türk start-up'ı olacak
Geçen yıl birçok yatırımcıdan 1,1 milyar dolar yatırım çeken şirket teslimat alanında en değerli şirketlerden biri olmayı başardı. Getir’in ABD’li rakibi GoPuff 15 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Getir hedeflediği değerlemeye ulaşması durumunda geçen yıl 16,5 milyar dolar değerlemeye ulaşan Trendyol’un ardından ikinci en değerli Türk startup’ı olacak.

Getir İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz’in ardından ABD’de Chicago ve New York şehirlerinde faaliyete geçmişti.

Getir aynı zamanda Türkiye, İspanya ve İngiltere’de satın almalar gerçekleştirmişti. Şirket son olarak ABD’nin Boston kentinde faaliyete geçeceğini açıklamıştı.

Nazmi Salur ihtiyaç halinde yeni tura çıkabileceklerini söylemişti

Kasım ayında bir basın toplantısı yapan Getir Kurucu Ortağı Salur ihtiyaç halinde yeni bir yatırım turu yapılacağını söyledi.

Getir'in Chicago'da operasyonlarına başlaması ile ilgili düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Salur, ABD'deki büyümenin finansmanı için "Gerekirse o para var. Bizim tarz işlere yatırım yapan diyelim ki tüm dünyada 200 tane majör fon varsa bunların 190'ı bizim kapımızı çalmıştır. 'Bir sonraki yatırım turunu ne zaman yapacaksınız' diye bize rezervasyonu vardır. Daha çok paraya ihtiyaç görürsek onları çağırıp yeni bir yatırım turu yaparız" demişti.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar