Goldman ABD küçülme tahminini yüzde 4.6'ya düşürdü

Goldman Sachs ABD'nin 2020 için küçülme tahminini yüzde 4.6'ya aşağı revize etti. Bankaya göre ABD bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 25 büyüyecek. Ancak kurum, bazı eyaletlerin koronavirüsle mücadelede yeni kısıtlamalar getirmesiyle birlikte Eylül'de rayına oturacağını belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Goldman Sachs Group Inc. ekonomistleri ABD ekonomisi için bu çeyreğe ilişkin küçülme tahminini düşürdü.

Ancak kurum, bazı eyaletlerin koronavirüsle mücadelede yeni kısıtlamalar getirmesiyle birlikte Eylül'de rayına oturacağını belirtti.

Jan Hatzius'un öncülük ettiği Goldman ekonomistleri, tüketici harcamalarının büyük bir ihtimalle bu ve gelecek ay değişmeyecek olmasına karşın, diğer ekonomilerin faaliyetlere devam etmenin mümkün olduğunu ve maske takmak gibi davranış değişikliklerinin yardımı olabileceğini kanıtladığını belirtti.

Goldman ekonomistlerinin Cumartesi günkü raporunda “Daha sıkı eyalet kısıtlamaları ve gönüllü sosyal mesafenin ekonomik faaliyet üzerinde halihazırda gözle görülür etkisi oluyor.” dendi.

Ekonomistler, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 25 büyümesini bekliyor. Önceki tahmin yüzde 33 idi. Bu da bu yıl için yüzde 4.6 daralma anlamına geliyor. Bankanın önceki küçülme tahmini yüzde 4.2 idi.

Goldman 2021'de yüzde 5.8 büyüme bekliyor. Bankaya göre işsizlik bu yılın sonunda en az yüzde 9 olacak. Önceki tahmin yüzde 9.5 idi.

Kaynak: BloombergHT

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar