Goldman CEO'su ABD'de resesyonu düşük görüyor

Bloomberg International'a konuşan Goldman Sachs Group CEO'su David Solomon ABD'de 'güçlü tüketim harcamaları' nedeniyle yakın vadede resesyon ihtimali görmediğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Goldman Sachs Group CEO'su David Solomon ABD'de yakın vadede resesyon ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Bloomberg International'a konuşan Solomon "Seçim dönemine kadar bir resesyon ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum, belki % 25 ihtimal...9 ay önce size bu ihtimalin daha düşük olduğunu -% 15 civarında olduğunu- söylerdim. Belirsizlikler resesyon riskini biraz artırdı. Ancak ekonomik veriler ve bilançolar iyi geliyor, ABD'li tüketiciler de hala çok güçlü" değerlendirmesini yaptı.

Faizlerin düşmesi şaşırtıcı olur

Solomon sanayi ve imalat sektöründeki kötü gidişata da değinerek "Ancak bütününe bakıldığında yakın vadede bir resesyon ihtimali düşük" diye konuştu. Solomon ekonominin genel olarak güçlü gidişatı nedeniyle Fed'in daha fazla indirimine gerek olmadığını belirtti ve "ekonomik verilere bakınca faizlerin daha da düşmesi şaşırtıcı olur" yorumunu yaptı. ABD-Çin ticaret riskine değinen CEO, burada da uzlaşı işaretleri olduğunu, yapıcı gelişmeler olacağını söyledi. 

 

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar