Gorman: Hisse senedi piyasalarında bir çöküş olası değil

Morgan Stanley CEO'su Gorman, piyasalarda bir çöküş  yaşanmasının olası görünmediğini bildirdi. Morgan Stanley CEO'su James Gorman, finansal piyasaların ABD-Çin ticaret savaşına ilişkin endişelerin etkisi ile kırılgan olduklarını, ancak ekonominin güçlü, sağlam yapısı ve ABD-Çin ticaret görüşmelerinin yeniden başlaması olasılığı dikkate alındığında piyasalarda bir çöküş yaşanmasının...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Morgan Stanley CEO'su James Gorman, finansal piyasaların ABD-Çin  ticaret savaşına ilişkin endişelerin etkisi ile kırılgan olduklarını,  ancak ekonominin güçlü, sağlam yapısı ve ABD-Çin ticaret görüşmelerinin  yeniden başlaması olasılığı dikkate alındığında piyasalarda bir çöküş  yaşanmasının olası görünmediğini bildirdi.

Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, "Hisse senedi piyasalarında  olasılık riski aşağı yönlü olmaktan çok yukarı yönlü" diye konuşan Gorman, "Bir çöküş yaşanmasının beklendiğini düşünmüyorum" dedi.

Gorman açıklamasında, ABD Hazine kağıtlarında getiri eğrisinin terse  dönmesinin, bu durumun geçtiğimiz 50 yılda resesyon için öncü bir  gösterge olmasından dolayı, endişe verici olduğunu ifade etti. Ancak Gorman, işsizliğin yüzde 3,6'ya gerilediği, enflasyonun ılımlı olduğu
ABD ekonomisinde temel göstergelerin sağlam olduğuna dikket çekerek, "Böyle bir ortamda resesyon büyük olasılıkla kısa ve sığı olur" diye  konuştu.

Gorman, Fed'in bu yıl faiz indirimine gittiğini görmenin kendisi  için sürpriz olacağını da vurguladı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar