Gram altında sert düşüş

6 Kasım'da 540 TL'yi gören gram altın, dolar/TL kurundaki gerilemenin etkisiyle yüzde 2'ye varan düşüş kaydetti. Bankacıların toplantıda, aktif rasyosundan sektörün para politikası beklentilerine kadar piyasanın ihtiyaçları konusunda fikirlerini ilettikleri öğrenildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen günlerde rekor üzerine rekor kıran gram altın fiyatları yeni haftaya sert düşüşle girdi.

6 Kasım'da 540 TL'yi aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın yüzde 2'ye varan düşüş kaydetti. Altının ons fiyatı ve Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altında 515 TL seviyelerini görüldü. Bankacılar perakende tarafta yatırımcıların altın satışı yaptıklarını belirtti.

Dolar/TL, hafta sonu gelen yoğun haber akışı sonrasında yeni haftaya hızlı bir düşüşle başladı. Altının ons fiyatı ise ABD'de kesinleşen seçim sonuçları sonrasında küresel piyasalarda prim kaydetti.

Ağbal, banka müdürleriyle toplantı yaptı

Yeni TCMB Başkanı Ağbal, Pazar günü banka genel müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Pazar günü yapılan toplantıya Türkiye Bankalar Birliği yönetiminde bulunan bankaların genel müdürlerinin katıldığı öğrenildi.

Bloomberg HT'ye konuşan üst düzey bankacılar, toplantıda karşılıklı olarak genel ekonomik değerlendirmelerin yapıldığı ve bilgi alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Toplantıda makro ekonomik gelişmelerin masaya yatırıldığını ifade eden üst düzey bankacılar, taraflar arasında çok rasyonel ve tutarlı konuşmaların geçtiğini belirtti.

Bankacıların toplantıda, aktif rasyosundan sektörün para politikası beklentilerine kadar piyasanın ihtiyaçları konusunda fikirlerini ilettikleri öğrenildi.

Kategoriler Altın
Yorumlar