Gübretaş, bağlı ortaklığı Razi'den 136,5 milyon TL temettü alacak

Gübretaş, KAP'a yaptığı açılamada bağlı ortaklığı Razi'den 136,5 milyon TL temettü alacağını duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizin İran'da yerleşik bağlı ortaklığı Razi Petrochemical Co.  şirketinin 17.10.2021 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul  toplantısında 2020 mali yılına ait dağıtılabilir kardan hissedarlara  hisse başına 2.903 İran Riyali (IRR) kar payı dağıtılmasına ve karın Ticaret Kanununun belirlemiş olduğu tarih aralığında ödenmesine karar  verilmiştir.

Dağıtılacak kar tutarı 8.128.400.000.000 IRR olup Şirketimize isabet  eden tutar 3.973.330.784.607 IRR'dir. Bugün itibariyle söz konusu  tutarın TL karşılığı yaklaşık 136,5 milyon TL olup ödeme tarihindeki  kura göre TL karşılığı tutar değişebilecektir. Temettünün ödenme  zamanı konusunda Razi Petrochemical Co. Yönetim Kurulu yetkilidir.

Kar dağıtımına konu olan tutar 2020 yılı konsolide mali tablolarımız  içerisinde yer almış olup ödeme tarihindeki mali tablolara sadece  bilanço nakit hareketi olarak etki edecektir."

Kaynak: http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/971220

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar