GÜBRETAŞ, Nbulkgas Deniz İşletmeciliği Ltd Şti hisselerini sattı

Gübre Fabrikaları Türk AŞ (GÜBRETAŞ), Pasco Investment Holding Co ile Nbulkgas Deniz İşletmeciliği Ltd Şti paylarının devri konusunda anlaşma sağlandığını, hisse devir sözleşmesi ve ilgili diğer sözleşmelerin imzalandığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

GÜBRETAŞ'ın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, "Şirketimiz ile Pasco Investment Holding Co arasında Nbulkgas Deniz İşletmeciliği Ltd Şti paylarının devri konusunda anlaşma sağlanmış olup, hisse devir sözleşmesi ve ilgili diğer sözleşmeler imzalanmıştır. Satış işleminin konsolide kar zarar tablosuna önemli bir etkisinin bulunmaması beklenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca şirketin KAP'ta 12 Aralık 2019 ve 22 Ocak 2020 tarihli duyurularında; şirketin yüzde 100 hissedarı olduğu Nbulkgas Deniz İşletmeciliği Ltd Şti'ndeki hisselerinin tamamının satışı amacıyla ihaleye çıkılmasına ve tekliflerin alınmasına, alınan tekliflerin yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanması için gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususunda idareye yetki verilmesine oy birliği ile karar verildiğinin, 8 Ocak'ta düzenlenen ihalede ise 75 milyon 120 bin dolar tutarında teklif sunan Pasco Investment Holding Co adlı şirketin teklifinin uygunluk ve yeterlilik şartlarını taşıması sebebiyle ihalenin bu şirkete idari şartname, ihale şartnamesi ve firmanın teklifinde sunduğu şartlar dahilinde bırakılmasına, kararın yerine getirilmesi için gerekli tüm iş ve işlemlerin yapılması, sözleşme imzalanması gibi her türlü işlemin gerçekleştirilmesi maksadıyla idareye yetki verilmesine karar verildiğinin kamuoyu ile paylaşıldığı hatırlatıldı.

 

GUBRF GUBRE FABRIKALARI T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 159.3
Satış 159.4
Değişim -3.7%
Son Değer 159.3
En yüksek 164
En düşük 159
Haftalık Değişim -1.0559%
Aylık Değişim -20.5882%
Yıllık Değişim 3.576%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar