Gübretaş'ın altın bulması hisseleri nasıl etkiler?

InvestAZ Yatırım Araştırma Müdürü Yusuf Topçu tarafından hazırlanan Gübretaş hisse analizinde 'Altın çıkarma girişimi Gübretaş Maden AŞ'nin teknik anlamda donatılarak ve finansman sağlanarak kendi ekip kadrosuyla çıkarması planlanmıştır.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

InvestAZ Yatırım Araştırma Müdürü Yusuf Topçu Tarafından Hazırlanan Analiz:

"Gübretaş'ın Söğüt Altın Madeni Projesi'yle ilgili KAP açıklamasına göre "-Söğüt Altın Madeni Projesini oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarının birleştirilmiş Maden Kaynak Tahmini 3,50 Milyon ons (9.48 Mt @ 11.5 g/t Au) altın değerine ulaşmıştır.

-Söğüt Altın Madeni Projesini oluşturan Akbaştepe ve Korudanlık maden yataklarının birleştirilmiş maden rezervleri çalışması sonucunda da 1,92 Milyon ons altın ve 152 bin ons gümüş değerine yükselmiştir.

-Ortalama 8,6 g/t altın ve 0,7 g/t gümüş değerine sahip 6,93 Mt maden rezervlerinin dağılımı şu şekildedir:

-0.62 Milyon Ons Görünür Maden Rezervleri (10 g/t altın ve 0,6 g/t gümüş içeren 1,91 milyon ton) 1,30 Milyon Ons Muhtemel Maden Rezervleri (8,1 g/t altın ve 0,2 g/t gümüş içeren 5,02 milyon ton)

-Sıklaştırma ve yayılma sondajları ile Maden Rezervinin önemli ölçülerde artırılması fırsatı bulunmaktadır."

Yapılan bildirimde Bilecik'in Söğüt ilçesinde yer alan maden işletmesinde, 3,5 milyon ons kaynak olduğu, bu kaynağın 1 milyon 920 bin onsunun kesinleşmiş ve şu anda çıkarılmaya hazır altın rezervi olduğu açıklanmıştır. Hazırlanan raporda, geri kalan 1,6 milyon ons
Altın'ın %83'ünün rezerve dönüştürülebileceği tespit edilmiştir.
Rapora göre, Söğüt Altın Madeni sahasında yaklaşık 3,2 milyon ons civarında Altın varlığından bahsedilmektedir.

Altın çıkarma girişimi Gübretaş Maden AŞ'nin teknik anlamda donatılarak ve finansman sağlanarak kendi ekip kadrosuyla çıkarması planlanmıştır. Yapılan KAP açıklamasında, 2 yıl içinde ilk altınının çıkartılması hedeflenmektedir. Maden Rezervleri için tanımlanan 15 yıllık maden ömrü ile önerilen 0,72 milyon ton/yıl birleştirilmiş cevher işleme kapasitesi raporlara yansımıştır. Maden işletme ruhsatı dâhilinde Söğüt bölgesinde bilinen iki maden yatağıyla ilgili olarak ("Maden Yatakları"), Korudanlık (ruhsatın kuzeybatı bölümü) ve
Akbaştepe (ruhsatın güneydoğu bölümü) çalışma yürütülmüştür.

Gübretaş Maden İşletmeleri A.Ş. 2 yıl içinde altın çıkarma ve işleme faaliyetlerine başlaması ve altın çıkarma faaliyetlerinin henüz finansal sonuçlara yansımaması sebebiyle indirgenmiş nakit akımı ile net bir fiyat öngörüsü tahmin edilememektedir. Ancak değerleme açısından, benzer şirket olarak BİST'te işlem gören Koza Altın, 2,61 milyon ons kesinleşmiş ve muhtemel altın rezervi ile 14,21 milyar TL piyasa değeriyle işlem görmektedir. Gübretaş Maden İşletmeleri ise 1,92 milyon ons kesinleşmiş olan ve muhtemelen daha fazla altın rezervine sahiptir. Gübretaş'ın güncel piyasa değeri ise 21,64 milyar TL'dir.

Mevcut gelişmeler ışığında verilerin geleceğe yönelik sağlıklı projeksiyonlarının yapılamaması sebebiyle kurumumuz tarafından yeni hedef fiyat belirlenmemiştir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar