Günün öne çıkan şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 8 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Brisa (BRISA, Nötr): Rutin bakım çalışmaları, rutin envanter sayım hazırlığı ve envanter düzenlemesi amacıyla, 27.12.2019 Cuma gününden 02.01.2020 Perşembe Saat 23.59'a kadar üretime ara verilmesine karar verilmiştir.

Migros (MGROS, Nötr): Şirketin 4 adet Migros, 3 adet Migros Jet, 2 adet Macrocenter ve 1 adet Ramstore formatında toplam 10 satış mağazası Kasım ayı içerisinde hizmete açılmıştır. 30 Kasım 2019 itibariyle Şirketin mağaza sayısı, yurtiçinde 2.133 ve yurtdışında ise iştirakleri vasıtasıyla 44 olmak üzere toplam 2.177'dir.

TAV Havalimanları (TAVHL, Sınırlı Pozitif): YDA Group'un işletme hakkına sahip olduğu Dalaman Havalimanı için, konuya yakın beş kaynağa göre, Aeroports de Paris-TAV'ın yanı sıra Vinci SA ve Ferrovial SA teklif veren firmalar arasında yer aldı. Alman Fraport da kaynaklara göre teklif veren firmalar arasında. Vinci, ADP-TAV ve bir yatırımcının daha havalimanını 290 milyon euro değerlemeyle ilk teklifini sunduklarını belirten dört kaynak Ferrovial'ın teklifinin 435 milyon euro civarı değerlemeye tekabül ettiğini belirtti. Kaynaklara göre ikinci tur teklifler bu ay ya da Ocak ayında toplanacak. YDA Group satışı 2020'nin ilk yarısında tamamlamayı planlıyor. Kaynak: Reuters

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): THY bölgesel olarak uçak içi ikram hizmetlerinde Bangladeş Hava Yolları'na ait Biman Uçuş İkram Merkezi (BFCC) catering hizmeti anlaşması imzaladı. BFCC, sözleşme uyarınca, Türk Hava Yolları uçuşlarında uçak içi catering hizmetleri verecek.

Vakıfbank (VAKBN, Nötr): Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı hisselerinden Vakıflar Genel Müdürlüğünün idare ve temsil ettiği A ve B grubu hisseler Hazineye devredildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre, Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı (banka) hisselerinden, diğer mülhak vakıflara ait bulunanlar hariç olmak üzere, Vakıflar Genel Müdürlüğünün idare ve temsil ettiği A ve B grubu hisselerin beher hisse değeri 9,4956 lira olarak tespit edildi. Kararda, değeri belirlenen hisselerin tamamının bu kararın yayımı tarihinden itibaren bir hafta içerisinde Hazine ve Maliye Bakanlığı adına banka pay defterine kaydedileceği belirtildi. Kaynak: AA

Anel Elektrik (ANELE): Enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulmuş olan iştiraki Anel Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Anel Elektrik'in 3 Aralık 2019 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında şirketin tasfiyesine karar verilmiştir. Enerji sektörü ile ilgili olası projeler Şirket bünyesinde sürdürülecektir.

Adese Alışveriş Merkezleri (ADESE): Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamaya göre; İttifak Holding, Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde 6 milyon 550 bin TL nominal tutarlı Adese pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuru yaptı.

Fonet Bilgi Teknoloji (FONET): Şirket, 03.12.2019 tarihinde Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan "36 Aylık Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) Hizmet Alımı" ihalesine katılmıştır. Yapılan İhaleye sadece şirket iştirak etmiş olup 4,1mn TL ile en uygun teklifi vermiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar