Günün önemli şirket haberleri (11 Temmuz)

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan borsada işlem gören hisselerden oluşan günün önemli şirket haberleri... Ayrıca raporda sektörlerle ilgili önemli gelişmeler de yer alıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aselsan (ASELS, Nötr): Aselsan'ın Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde yaklaşık 200 kilometrelik otoyolda kurduğu ücret toplama sahası ve sistem kontrol merkezini Başbakan Zoran Zaev tanıttı. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti benzer bir sistemi ülkenin doğu-batı ekseninde uzanan Koridor-8 Otoyolu'na da kurmak için ihaleye hazırlanıyor. Yeni ihale de Avrupa Kalkınma Bankası gözetiminde uluslararası yarışma şeklinde yapılacak. İhale için en olgun çözüme sahip Aselsan, en güçlü yüklenici adayları arasında bulunuyor. Kaynak: AA

Emlak Konut GYO (EKGYO, Sınırlı Negatif): Şirket tarafından 1 Ocak - 30 Haziran 2019 tarihleri arasında 1,6 milyar TL (KDV Hariç), satışa esas brüt 162,6bin m2 büyüklüğe ulaşan 907 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleştirilmiştir. Şirket 2019 yılı 1.yarıyıl için; 2,44 milyar TL toplam satış değeri, 320 bin m2 satılabilir alan büyüklüğü hedefleri olduğunu duyurmuştu. Dün itibarı ile açıklanan 2019 yılı 1.yarıyıl verilerine göre; Satılan bağımsız bölümlerin toplam değeri 1,6 milyar TL olup, böylece Şirket hedefi olan 2,44 milyar TL'nin %65'ine ulaşılmıştır.

Diğer yandan, söz konusu satışların toplamda 303,4mn TL (KDV Hariç) değerindeki, 189 adeti yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirilmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık: Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İller Bankası, Dünya Bankası kaynaklarından, Hazine Geri Ödeme Garantisi altında Sürdürülebilir Şehirler Projesi - 2 Ek Finansmanı için 500mn Euro tutarında kredi sağladı. Sağlanan kredi İller Bankası tarafından belediyelere aktarılarak altyapı finansmanı amacıyla kullanılacak. Kaynak: Bloomberg

Otomotiv: Otomotiv sektörü ağustos ayında Kurban Bayramı'nı da dahil ederek üç haftalık dinlenmeye çekiliyor. Oyak Renault 4-26 Ağustos, Tofaş 3-26 Ağustos tarihlerinde üretime ara verecek. Tatil öncesi Renault, hedeflenen Clio 5 üretim adetlerini tutturmak için gaza bastı. Yılbaşı itibariyle Oyak Renault yeni projeye endeksli olarak yaklaşık 800 sözleşmeli personel alımı yaparken; Tofaş ise bugünkü üretimini, teşvikli çıkışla eksilttiği kadro ve üçlü vardiyadan ikili vardiyaya düşerek sürdürüyor. İki otomotiv devi, 1 Eylül itibariyle yeni toplu iş sözleşmesi için masaya oturacak. Oyak Renault'da yeni model için üretimin tam kapasite devamı öngörülürken, Tofaş'ta sözleşmenin imzalanmasının ardından yeni işe alımlar bekleniyor. Kaynak: Dünya

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Denizbank (DENIZ): Rekabet Kurulu, DenizBank ve iştiraklerinin tek kontrolünün, Emirates NBD Bank PJSC tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Özak GYO (OZKGY): Şirket'in 2018 yılı kar payından yapılacak bedelsiz sermaye artırımı çerçevesinde, ortaklara verilecek bedelsiz payların dağıtımına 12.07.2019 tarihinde başlanacaktır.

Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret (TUCLK): Şirketin mevcut müşterisi Mahle Behr şirketine ürettiği ve kontratı 2019 yılı sonunda bitecek olan Daimler Benz parçalarının üretimi için 2023 yılı sonuna kadar firma ile yeniden anlaşma sağlanmıştır. Yıllık 136.000 adet/Set üretim yapılacak olup; 2023 yılı sonuna kadar 20mn Euro ciro elde edilmesi beklendiği ve 2023 yılında sonra mevcut parçanın yeni versiyonu üretime gireceği duyurulmuştur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar