Günün önemli şirket haberleri - 18 Haziran 2019

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan günün önemli şirket haberleri... Karsan (KARSN, Nötr): Şirket tarafından 26.04.2019 tarihinde yapılan açıklamada, Fransa'da yerleşik distribütör Hervouet Corporate Industry (HCI) Şirketinin paylarının sermaye artırımı yoluyla edinimine ilişkin olarak, Yatırım Sözleşmesinde öngörülen koşulların yerine getirilmesini takiben, tamamlanma tarihinde 400bin EUR ve...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Karsan (KARSN, Nötr): Şirket tarafından 26.04.2019 tarihinde yapılan açıklamada, Fransa'da yerleşik distribütör Hervouet Corporate Industry (HCI) Şirketinin paylarının sermaye artırımı yoluyla edinimine ilişkin olarak, Yatırım Sözleşmesinde öngörülen koşulların yerine getirilmesini takiben, tamamlanma tarihinde 400bin EUR ve tamamlanma tarihinden maksimum 6 ay içerisinde 300bin EUR olacak şekilde nakden ödeme yapılacağı ve bu suretle HCI'nın paylarının %50'sine iştirak edileceği açıklanmış olup, söz konusu sermaye artırımının ilk bölümü olan 400bin EUR dün ödenmiştir.

Şekerbank (SKBNK, Nötr): Banka'nın TL cinsinden yurtiçinde, 500mn TL tutara kadar, farklı tür ve vadelerde, bir veya birden fazla defada, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle yapılandırılmış borçlanma aracı ihracı konusunda SPK ve Borsa İstanbul'a gerekli başvuruda bulunulmuştur.

Turkcell (TCELL, Nötr): Şirket 2018 hesap dönemi olağan genel kurul toplantı tarihinin ertelenmesi kararı kapsamında, Yönetim Kurulu kâr payı dağıtım teklifinde yer alan kâr payı dağıtım tarihleri yapılacak olağan genel kurul tarihine bağlı olarak güncellenerek kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): THY, haftada 7 sefer yaptığı Washington uçuşlarını 10'a çıkarma kararı aldı. THY'nin Washington'a haftada 10 sefere başlayacağı tarih ise 27 Nisan 2020 tarihi oldu.

Türk Telekom (TTKOM, Nötr): Şirketle Türkiye Haber-İş Sendikası arasında başlayan 13. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 60 günlük yasal görüşme süresi sona ermiş olup anlaşma sağlanamamıştır. Görüşmeler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca tayin edilecek resmi arabulucu aracılığıyla devam edecek olup bu süreçte Şirket ve Sendika her zaman bir araya gelip Toplu İş Sözleşmesi imzalayabileceklerdir.

SEKTÖR HABERLERİ

Konut: Türkiye genelinde konut satışları 2019 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %31,3 oranında azalarak 82.252 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 15.895 konut satışı ve %19,3 ile en yüksek paya sahip oldu. Diğer yandan, ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre %85,8 oranında azalış göstererek 5.231 oldu. Son olarak, yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %62,5 artarak 3.925 olurken, ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Irak vatandaşlarına yapıldı.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Turcas Petrol (TRCAS): Turcas Petrol A.Ş.'nin 11.06.2019 tarihli Yönetim Kurulu Kararı uyarınca şirketin %100 iştiraki Turcas Elektrik Toptan Satış A.Ş.'nin tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde şirkete devrolunması suretiyle iki şirketin kolaylaştırılmış usulde birleşmesi, birleşme işleminin nihai olarak sonuçlanmasına kadar yapılacak olan ve/veya yapılması gerekli olan her türlü iş ve işlemleri icra etmeye; ilgili özel ve resmi kurumlar nezdinde yapılacak başvurular da dâhil olmak üzere her türlü özel ve resmi başvuruların, tescillerin, bildirimlerin ve mevzuatın öngördüğü diğer tüm iş ve işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar