Günün önemli şirket haberleri (19 Ağustos)

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 4 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aksa Akrilik (AKSA, Sınırlı Pozitif): Şirket 16 Ağustos 2019 tarihinde Borsa İstanbul'dan 54.484 TL nominal değerli (Adet) Aksa hissesi satın almıştır. Şirket'in sahip olduğu Aksa paylarının nominal değeri 3.605.331 TL'dir. (Şirket sermayesine oranı % 1,949)

GSD Holding (GSDHO, Nötr): Şirketin 2019 yılının ikinci çeyreğinde ana ortaklık net dönem karı 34,2mn TL olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde şirket 80,5mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmişti. Satış gelirleri ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %34,5 oranında artan şirketin brüt karı ise %14 oranında artarak 33,3mn TL olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderler %4,8 oranında artarken, diğer faaliyetlerden gelirler 11mn TL'den 5mn TL'ye gerilemiştir. Böylece şirketin faaliyet karı %7,8 oranında azalarak 26,3mn TL'ye inmiştir. Buna ilaveten yatırım faaliyetlerinden gelirler 2Ç2018'deki 73,7mn TL'den 22,1mn TL'ye gerilemiş ve dönem karındaki düşüşte ana etken olmuştur. İkinci çeyrek karı ile birlikte şirketin ilk yarı ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %28,7 oranında azalarak 100,9mn TL olarak gerçekleşmiştir.

İndeks Bilgisayar (INDES, Sınırlı Pozitif): Şirket'in 2Ç2019'daki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %27,1 oranında artarak 17,9mn TL'ye yükselmiştir. Şirket'in satış gelirleri bu dönemde 1,1 milyar TL gerçekleşerek geçen yılın aynı çeyreğine göre %3,5 oranında artarken, brüt kar aynı dönemler itibarıyla %30,7 oranında artarak 54,6mn TL olmuştur. Bu rakamlarla birlikte, Şirket'in net ve brüt kar marjı sırasıyla %1,7 ve %5,1 olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı döneminde bu oranlar sırasıyla %1,4 ve %4,1 idi. İkinci çeyrek karı sonrasında Şirket'in bu yılın ilk yarısındaki ana ortaklık net dönem karı 36,1mn TL gerçekleşerek geçen yılın aynı dönemine göre %17,7 oranında artış göstermiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Demir Çelik: Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) demir çelik sektöründe bölgesel liderlik hedefi doğrultusunda, İngiltere, Fransa ve Hollanda'da üretim faaliyetleri bulunan British Steel'i satın almak üzere ön anlaşmaya vardı. Anlaşma kapsamında OYAK'ın sahibi olduğu Ataer Holding 2 aylık süre boyunca detaylı finansal, yasal ve operasyonel inceleme yapacak tek şirket olma hakkını (münhasırlık) elde ederken; detay inceleme sürecinin Ekim ayında başarıyla sonuçlanması halinde devir teslimin 2019 yılı içinde yapılması bekleniyor. (Kaynak: Reuters)

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Acıselsan Acıpayam Selüloz (ACSEL): Şirket, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından sondaj faaliyetlerinde kullanılmak üzere düzenlenen CMC (CarboxymethylCellulose) alımı ihalesini kazandığını duyurmuştur. İhale tutarı 2,4mn TL olup 2019 yılı içerisinde ürünlerin teslimi yapılacaktır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar