Günün önemli şirket haberleri- 21 Ekim

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Alarko (ALGYO, Sınırlı Pozitif): Şirket portföyünde yer alan ve önemli bir paya sahip olan (30 Haziran 2019 itibarıyla toplam gayrimenkul portöyünün %54'ü) Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının üst hakkı (kesin izin) süre uzatımının tapuya tescili nedeniyle hazırlatılan Ekspertiz Değerleme Raporuna göre söz konusu taşınmazın piyasa değeri (KDV Hariç) 578mn TL olarak belirlenmiştir. Bir önceki değerleme raporunda bu taşınmazın piyasa değeri 361mn TL olarak belirlenmişti.

Emlak Konut GYO (EKGYO, Sınırlı Pozitif): T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Şirket tarafından imzalanan protokol ile, TOKİ mülkiyetinde yer alan ve söz konusu protokol kapsamında değerlendirilmesi düşünülen taşınmazlar üzerinde, Şirket tarafından "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı" yöntemi ile proje geliştirilmesine ve geliştirilecek proje gelirlerinin %85'inin TOKİ'e ve %15'inin Emlak Konut'a ait olarak pay edilmesine karar verilmiştir.

Trakya Cam (TRKCM, Nötr): Trakya Cam düzcam grubunun yatırım harcamalarının finansmanı ve işletme sermayesi gereksinimlerine yönelik toplam 200mn EUR tutarında sendikasyon kredisi imzaladı. Şirketten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Bank of America önderliğindeki sendikasyonun 175mn EUR'luk 3 yıl vadeli kısmının maliyeti euribor+%2.65; 25mn EUR tutarındaki diliminin maliyeti euribor+%2.95 seviyesinde gerçekleşti.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): Türk Hava Yolları (THY) uluslararası piyasalarda tahvil ihracı için bankalara yetki verdi. IFR'da yayımlanan haber kaynaklara dayandırıldı. Habere göre kaynaklardan biri THY'nin eurobond veya hava yolu şirketlerinin ihraç ettiği EETC tipi tahvil ihraç edebileceğini bildirdi.

Orge Enerji Elektrik Taahhüt (ORGE): Şirketin, İstanbul'da inşası devam etmekte olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi'nin elektrik taahhüt işlerine yönelik olarak verdiği 22mn TL+KDV tutarındaki teklifin kabul edildiği işveren Sembol-Yeni Yapı İnşaat İş Ortaklığı tarafından Şirkete iletilmiştir. İşveren ile alt yüklenici sözleşme görüşmelerine en kısa sürede başlanacaktır. İşin Ekim 2020'de bitirilmesi planlanmaktadır. Sözleşme görüşmelerinin olumlu ya da olumsuz şekilde tamamlanması sonrasında gerekli açıklamalar yatırımcılar ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar