Günün önemli şirket haberleri - 21 Haziran 2019

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan günün önemli şirket haberleri... Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Niğde Emlak Konutları Projesi kapsamında üretilen 16 adet ticari ünitenin açık arttırma ihalesi dün gerçekleştirilmiştir.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Niğde Emlak Konutları Projesi kapsamında üretilen 16 adet ticari ünitenin açık arttırma ihalesi dün gerçekleştirilmiştir. İhale sonucu muhammen bedeli KDV Dahil 13,9mn TL (KDV Hariç 12,9mn TL) olan 10 adet bağımsız bölümün satış fiyatı KDV Dahil 16,1mn TL (KDV Hariç 14,9mn TL) üzerinden teklif gelmiştir. İhalede en iyi teklifi veren isteklilere ait, bağımsız bölüm satış işlemleri devam etmektedir.

İş Bankası (ISCTR, Nötr): İş Bankası'nın TL cinsinden "katkı sermaye" niteliğindeki borçlanma aracı ihracında satış tutarı 800mn TL oldu. Bankadan yapılan açıklamaya göre, İş Bankası, yurt içinde TL cinsinden "katkı sermaye" niteliğindeki ikinci borçlanma aracı ihracını gerçekleştirdi. 3 ayda bir değişken faizli kupon ödemeli ihracın yıllık getirisi TRLIBOR + %1 olarak belirlendi.

SEKTÖR HABERLERİ

Kredi Derecelendirme: Fitch Ratings, uzun vadeli döviz cinsi ihraçccı notlarını (LTFC IDRs) değerlendirdiği Garanti Bankasi ve Yapi ve Kredi'nin 'BB-', İş Bankası, Akbank, Ziraat Bankasi, Halkbank ve Vakıfbank'ın 'B+' seviyesinde bulunan notlarını teyit etti. Bütün uzun vadeli IDR notlarının görünümü negatif. Aynı zamanda, Halkbank dışında, bankaların 'Yaşayabilirlik Notları (VR)' b + olarak teyit edildi. Halkbank'ın VR notu 'b +' seviyesinden 'b' seviyesine düşürüldü. Kaynak: Matriks

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Katmerciler (KATMR, Nötr): SPK, Katmerciler'in %200 oranında bedelli sermaye artırımı başvurusuna olumlu yanıt verdi. Şirket, 25mn TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden olmak üzere 50mn TL artışla 75mn TL'ye çıkarılması için SPK'ya başvuru yapmıştı.

Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret (SARKY): Amerika Birleşik Devletleri'(ABD)nde faaliyet gösteren ve şirketin sermayesine % 60 oranında sahip olduğuSark-Wire ile sermayesinin % 100'üne sahip olduğu Sark-USA şirketlerinin, Sark-Wire bünyesinde birleşmelerine 21.02.2019 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında karar verilmiş ve bu birleşme ile ilgili Amerika Birleşik Devletlerinde hukuki işlemler tamamlanmış ve birleşme sertifikası alınmıştır.

Ulusoy Elektrik (ULUSE, Nötr): 31.05.2019 tarihinde ilan edilen Pay Alım Teklifi Bilgi Formu çerçevesinde yürütülen zorunlu pay alım teklifi sürecinde, Pay Alım Teklifi Sonuç Bildirimine göre Eaton Industries XX Unlimited Company, Ulusoy Elektrik İmalat Taahhüt ve Ticaret A.Ş.'de %95 oy hakkı eşiğini aşmıştır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar