Günün önemli şirket haberleri - 21 Mayıs 2019

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan günün önemli şirket haberleri…... Avivasa Emeklilik (AVISA, Pozitif): Şirket'in Nisan 2019 dönemine ait brüt prim üretimi toplamda 65,4mn TL gerçekleşerek bir önceki yılın aynı dönemine göre %31 oranında artış göstermiştir.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avivasa Emeklilik (AVISA, Pozitif): Şirket'in Nisan 2019 dönemine ait brüt prim üretimi toplamda 65,4mn TL gerçekleşerek bir önceki yılın aynı dönemine göre %31 oranında artış göstermiştir. Nisan ayı prim üretimi ile birlikte Şirket'in Ocak - Nisan dönemi prim üretimi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %28 oranında artış göstermiş ve 242,8mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Bera Holding (BERA, Sınırlı Pozitif): Şirketin aktifinde kayıtlı, Konya ili, Selçuklu İlçesi Kayacık Köyü kayıtlı toplam 573.660,82 m2 arsa 121mn TL (100mn TL'si peşin 21mn TL'si Vadeli) bedelle LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi'ne satılmıştır.

Halkbank (HALKB, Öneri "AL", Sınırlı Pozitif): Halkbank dün 5,11-5,22TL fiyat aralığından 7mn nominal değerli hisse geri alımı gerçekleştirdi. Hisse, dün günü %3,8 oranında değer kazancıyla tamamladı.

Gentaş Genel Metal Sanayi (GENTS): Şirketin 120mn TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 118,8mn TL tutarındaki çıkarılmış sermayesinin tamamı 2018 yılı karından karşılanmak suretiyle, %22,05 oranında bedelsiz artırılarak 145mn TL'ye çıkarılmasına, bu kapsamda, 26,2mn TL nominal değerli 2.620mn adet pay ihraç edilmesine ve ihraç edilecek payların mevcut pay sahiplerine sahip oldukları payları oranında bedelsiz olarak kayden dağıtılmasına karar verilmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), döviz alım ve satım işlemlerine yeni kural getirdi. Bankalara iletilen yeni kural çerçevesinde, 100 bin dolar üzeri döviz alımı gerçekleştirmek isteyenler bir gün bekleyecek. Dövizin TL karşılığı bir gün önce yatırılacak, alınan döviz ilgilinin hesabına ertesi gün geçecek. Döviz satımında ise bekleme süresi olmayacak. Satılan dövizin TL karşılığı aynı gün hesaba aktarılacak.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

İhlas Gayrimenkul (IHLGM): İhlas İnşaat Holding A.Ş.'nin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde şirket tarafından devralınması suretiyle şirket bünyesinde birleşilmesine karar verilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar