Günün önemli şirket haberleri (23 Temmuz)

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberlerinde dikkat çeken Doğan Holding'in Milli Piyango ihalesine katılmayacağını açıklaması oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Doğan Holding (DOHOL, Nötr): 21-22 Temmuz 2019 tarihlerinde İnternet üzerinden faaliyet gösteren bazı medya sitelerinde, "Doğan Şirketler Grubu Holding'in Milli Piyango ihalesine katılmaya hazırlandığı" şeklinde haberler yer aldığı öğrenilmiştir. Şirket, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve Şirket'in "Milli Piyango İşletme Hakkı İhalesi"ne katılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirmiştir.

Karsan (KARSN, Sınırlı Negatif): Şirket'in 600mn TL olan çıkarılmış sermayesinin %50 artış ile 900mn TL'ye çıkarılmasına, 300mn TL tutarındaki sermaye artışının ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanmadan hisse senetlerinin nominal değeri (0,01 TL) üzerinden bedelli olarak yapılmasına karar verilmiştir. Karsan hisseleri dün %5 düşüş kaydetti.

Pegasus (PGSUS, Nötr): Şirket Airbus 320 CEO filosunda kullanılan CFM56-5B model uçak motorlarının bakım hizmeti ile ilgili olarak SR Technics Switzerland Ltd ile 6 yıl süreli bir bakım sözleşmesi imzalamıştır. Sözleşme kapsamında yer alan 11 uçak ve 22 adet uçak ile birlikte Airbus 320 CEO filosundaki CFM56-5B motorların tamamı için bakım hizmeti SR Technics firmasından alınmaktadır.

SEKTÖR HABERLERİ

Akaryakıt: Motorinin litre fiyatında dün gece yarısından geçerli olmak üzere 16 kuruş indirim yapıldı. İndirimin 13 kuruşluk kısmı pompa fiyatlarına yansıyacak. Kaynak: AA

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Anadolu Isuzu Otomotiv (ASUZU, Pozitif): 19 Temmuz 2019 tarihinde, Bişkek Belediye Başkanlığı ile şirket arasında, Bişkek Belediyesi otobüs ihtiyacının karşılanması amacıyla yaklaşık 500 adet araç satışı için niyet anlaşması yapmıştır.

Lokman Hekim (LKMNH, Nötr): Yurt içi ve yurt dışını kapsayan geniş bir alanda, her türlü sağlık hizmetinin tüm elektronik ortamlarda karşılaştırılmasını sağlamak üzere Her Yerde Sağlık ve Elektronik Ticaret A.Ş. unvanlı şirket kurulmasına karar vermiştir. Birçok sağlık kuruluşunun yer aldığı ve çeşitlendirilmiş sağlık hizmetlerinin tanıtımını, pazarlamasını ve karşılaştırılmasının yapılmasını sağlayan Her Yerde Sağlık ve Elektronik Ticaret A.Ş.'ne, Şirketin 500.000 TL sermaye ile 100% ortaklığı bulunmaktadır.

Türk Prysmian Kablo (PRKAB, Sınırlı Pozitif): Aşağıda detayları verilen Proje ile ilgili sözleşme taraflarca imzalanmıştır.

İhale Eden Firma : Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)
İhale Konusu : TKABY.51 - Yenihavalimanı GIS TM - Taşoluk TM 154 kV 1600 mm2 + 154 kV, 1 fider (Yeni Havalimanı) XLPE İzoleli Yeraltı Güç Kablosu Bağlantı Projesi
İhale Tutarı 41,9mn TL + KDV; İhale Tarihi: 26.06.2019; Projenin süresi: Sözleşme tarihinden itibaren 300 gün

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar