Günün önemli şirket haberleri - 27 Mayıs 2019

Ziraat Yatırım'ın hazırladığı günün önemli şirket haberleri... Garanti Bankası (GARAN, Nötr): Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda verilen ve indirimden yararlanılarak ödenen 82,6mn TL idari para cezası ile ilgili yasal süreç Banka lehine sonuçlanmıştır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Garanti Bankası (GARAN, Nötr): Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda verilen ve indirimden yararlanılarak ödenen 82,6mn TL idari para cezası ile ilgili yasal süreç Banka lehine sonuçlanmıştır. Banka tarafından ödenen tutarın iadesi için gerekli başvurular yapılmıştır.

İş GYO (ISGYO, Nötr): Yönetim Kurulunun kararı doğrultusunda, Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. (SAHA) ile 24.05.2019 tarihinde kredi derecelendirme sözleşmesi imzalanmış olup, iki derecelendirme dönemini kapsayan sözleşme 24.05.2021 tarihine kadar geçerlidir.

Kardemir (KRDMD, Nötr): Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Hüseyin Soykan, yerli otomobil projesine verecekleri desteğe ilişkin, "Ar-Ge Müdürlüğümüz, mevcut altyapımız ve ürün çeşitliliğimizle otomotiv sanayisine hangi ürünleri tedarik edebileceğimizi, otomotiv sanayimizin mevcut ve gelecekteki projelerinde kullanılacak çelik ürünlerini üretebilmek için KARDEMİR'de nelerin yapılabileceğini çalışıyor." dedi. (Kaynak: AA)

Torunlar GYO (TRGYO, Nötr): Ortaklık portföyünde yer alan varlıkların refinansmanı ve devam eden yatırım projelerinin finansmanı için İş Bankası'ndan 3 yıl vadeli 250mn TL tutarında kredi kullanımına ve kredinin teminatını oluşturmak üzere Şirket'in maliki bulunduğu İstanbul Başakşehir'de kain taşınmazın İş Bankası lehine 375mn TL ipotek tesis edilmesine karar verilmiştir. Söz konusu ipotek işlemi Mall of İstanbul 2.Etap projesinin bulunduğu arsa üzerinde 23.05.2019 tarihinde tamamlanmıştır.

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Nötr): Gübretaş'ın 2019-2020 dönemini kapsayan ve işçi sendikası Petrol-İş Sendikası (Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası) ile işveren sendikası KİPLAS (Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası) arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 24.05.2019 tarihinde anlaşma ile sonuçlanmıştır.

SEKTÖR HABERLERİ

İnşaat: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Valilikler kanalıyla belediyelerimize bir genelge göndermiştik. Gelen veriler ışığında önümüzdeki hafta kentsel dönüşüme ilişkin tüm Türkiye'deki eylem planımızı açıklayacağız." dedi. Kaynak: Dünya

Otomotiv: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Patent ve Marka Kurumu'nda (TÜRKPATENT) düzenlenen iftarda basın mensuplarıyla bir araya geldi. İftar sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Varank, yerli otomobilde gelinen sürece ilişkin bilgi verdi. Varank, bunu sadece bir otomobil projesi olarak görmediklerini vurgulayarak, "Türkiye'nin Otomobili Projesi'ni bir teknoloji projesi olarak, otomotiv sanayimizi dönüştürecek, güçlü ülkelerle rekabetçi hale getirecek bir proje olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Yerli otomobilde tamamen elektrikli ve rakipleriyle yarışacak bir proje ortaya konulacağını aktaran Varank, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş ve ekibinin özverili bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Kaynak: Dünya

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Işıklar Enerji ve Yapı Holding (IEYHO, Nötr): Şirket bağlı ortaklığı Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş.'nin 24 Mayıs 2019 tarihinde yapılan 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında, şirket sermayesinin 55,4mn TL 'den 67,5mn TL'ye yükseltilmesine karar verilmiştir. Artırılan 12,1mn TL tutarındaki sermayenin 11,970.791 TL'si 2018 yılı kârından, 93.731,14 TL'si Diğer Sermaye Yedekleri Hesabı'ndan kalan 29.209,41 TL tutarındaki kısmı ise nakit olarak karşılanacaktır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar