Günün önemli şirket haberleri - 30 Mayıs 2019

Ziraat Yatırım'ın hazırladığı günün önemli şirket haberleri... Akenerji (AKENR, Nötr): Akenerji'de Akkök Grubu ile ortak olan Çek enerji devi ČEZ, Türkiye pazarından çekilmeye hazırlanıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Akenerji (AKENR, Nötr): Akenerji'de Akkök Grubu ile ortak olan Çek enerji devi ČEZ, Türkiye pazarından çekilmeye hazırlanıyor. Bu arada, Akenerji finansal borçlarının uzun vadeye yayılması için kreditörleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Çekya Enerji Dağıtım Şirketi ČEZ'in CEO'su Daniel Benes, ülke içi çalışmalarına yoğunlaşmak amacıyla Bulgaristan, Romanya, Türkiye ve Polonya'dan çıkmayı planladıklarını söyledi. Enerji Günlüğü'nün Çek medyasından derlediği bilgilere göre Bulgaristan'dan önümüzdeki bir kaç yıl içinde çıkacaklarını kaydeden Benes, iki kömür yakıtlı elektrik santrallerinin bulunduğu Polonya'da da karbondioksit emisyonunu azaltmak için bu santralleri satmayı düşündüklerini kaydetti. Kaynak: Dünya

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Toplam muhammen bedeli KDV Dahil 25,4mn TL (KDV Hariç 23,6mn TL) olan Şirket bünyesindeki 16 adet bağımsız bölüm 20.06.2019 tarihinde Niğde Emlak Konutları Satış Ofisinde açık artırma usulü ile satışa sunulacaktır.

Yapı Kredi Bankası (YKBNK, Nötr): Banka, tasfiye hesaplarında izlenen, 31.03.2019 tarihi itibarıyla donuk alacak tutar toplamı 298,3mn TL tahsili gecikmiş alacağın, toplam 22,7mn TL bedelle satılmasına karar verildiğini duyurmuştur.

İttifak Holding (ITTFH, Nötr): Bankalar ile başlatılan yapılandırma çalışmaları neticesinde kısa vadeli borçların uzun vadeye getirilmesi amacı ile 22.05.2019 tarihli özel durum açıklamasının devamı olarak 13.020.000 TL tutarlı banka kredileri 12 ay ödemesiz dönem toplam 60 ay vadeli olarak yapılandırılmıştır.

SEKTÖR HABERLERİ

Sanayi: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kamu alımlarında yerli ürünlere yüzde 15 fiyat avantajı sağlanması yönündeki mevzuatın daha da güçlendirileceğini, alım yapan kuruluşlar tarafından hali hazırdaki mevzuatta belirtilen düzenlemenin yeterli etkiyi göstermediğini söyledi. Mustafa Varank, kamudaki ana sıkıntılardan birinin de mal alımlarında şartnameler yoluyla ürün işaret etmenin devam etmesi olduğuna dikkat çekti. Kaynak: Dünya

Perakende: Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) ile Nielsen tarafından hazırlanan TAMPF-Nielsen Perakende Endeksi Mart 2019 verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde perakende sektörünün enflasyondan arındırılmamış toplam cirosu yüzde 24 arttı. Kaynak: Dünya

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET): Şirket, 29.05.2019 tarihinde Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan "36 ay süreli SBSY ve PACS Sistemi Hizmet Alımı" ihalesine katılmıştır. Yapılan İhaleye 3 (Üç) şirket iştirak etmiş olup 1,1mn TL ile en uygun teklifi firma vermiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar