Günün önemli şirket haberleri: EKGYO, GLYHO, TTRAK, ALCAR, DENGE, GESAN

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 9 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): 12.10.2021 tarihinde 1. Oturumu yapılan İstanbul Kartal Esentepe 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Pazarlık- Açık Artırma bölümünü içeren 2. oturumu 19.10.2021 Salı günü yapılacaktır.

Global Yatırım Holding (GLYHO; Nötr): Yönetim Kurulu'nun dün tarihli kararı ile Şirket iştiraklerinden İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş.'de Şirketçe pay sahibi olunan, İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş.'nin sermayesinin %66,6'sına tekabül eden toplam 9.446.544,-TL nominal değerli payların tamamı ile yine Şirket iştiraklerinden Global Menkul Değerler A.Ş.'de Şirketçe pay sahibi olunan, Global Menkul Değerler A.Ş.'nin sermayesinin %75'ine tekabül eden toplam 29.999.997,-TL nominal değerli payların tamamının Şirketin tek hissedarı olduğu GYH Danışmanlık ve Yönetim Hizmetleri A.Ş.'ye devrine karar verilmiştir. Öngörülen hisse devri sonucunda Şirket iştirakleri İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. ile Global Menkul Değerler A.Ş.'nin nihai hissedarlık yapısında herhangi bir değişiklik meydana gelmemekte; doğrudan hakim hissedar olan Şirketimiz dolaylı hakim hissedar haline gelmekte, Şirketin bahsi geçen iştirakleri sermayesindeki doğrudan hissedarlığı Şirketin tek hissedarı olduğu GYH Danışmanlık ve Yönetim Hizmetleri A.Ş. üzerinden dolaylı hissedarlığa dönüşmektedir.

Türk Traktör (TTRAK, Nötr): Türkiye'nin traktör üretim ve ihracatında öncü firması Türk Traktör, ocak-eylül döneminde üretimini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60'tan fazla artırdı, ihracatta ise 11 bin adedi geçti. Firmanın Ticari Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Canbeyli, "Türkiye'nin traktör ihracatının yüzde 90'ını biz gerçekleştiriyoruz. Bizim ihracatımız 9'uncu ay sonu itibarıyla 11 bin adedi geçti. Yıl sonu itibarıyla bu rakamın 15 bin adedin üzerine çıkacağını şimdiden görüyoruz. Türkiye'nin toplam traktör ihracatının ise 17-18 bin seviyesinde olması öngörülüyor" dedi. (Kaynak: AA)

Alarko Carrier (ALCAR): Şirketin Yukarı Dudullu Organize Sanayi Bölgesi, İmes Sanayi Sitesi, Ümraniye - İstanbul adresindeki fabrikasında kurulu bulunan panel radyatör üretim hattının satışı konusunda potansiyel bir Müşteri ile ön anlaşmaya varılmıştır.

Denge Holding (DENGE): Şirket'in iştiraki Metrobil Teknoloji A.Ş. ile Turkcell Superonline A.Ş. arasında, Ordu Şehir İçi Fiber Optik Güzergah Tesisi Projesi kapsamında, Fiberoptik altyapı oluşturulması konusunda 2,6mn TL tutarında sözleşme imzalanmıştır.

Girişim Elektrik (GESAN) : Şirket ile Göktekin Enerji A.Ş. arasında Yakaağzı Rüzgar Enerjisi Santrali projesine ait 154kV Yakaağzı RES TM ve İpektepe RES TM arası Enerji Nakil Hattı tesisi kapsamı için sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme toplam bedeli vergiler hariç 2,6mn USD + 5mn TL'dir.

Ayrıca Şirket ile Irak merkezli bayisi arasında 33/11kV Mobil Trafo merkezi tedarik anlaşması imzalanmıştır. Sözleşmenin toplam bedeli vergiler hariç 705bin USD'dir.

Ek olarak, Şirket ile Gürcistan Cumhuriyeti'nde kurulu olan Fulcrum LLC firması arasında Busbar Sistemleri ve diğer ürünlerin satışı için 13.10.2021 tarihinde, sipariş değeri 20mn USD olan İşbirliği Mutabakat Anlaşması imzalanmıştır. Söz konusu İşbirliği Mutabakat Anlaşması yürürlüğe girmesinden itibaren 18 ay geçerlidir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar