Günün önemli şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan günün önemli şirket haberleri. Haberler arasında Anadolu Hayat Emeklilik, Doğuş Otomotiv, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları yer aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT, Nötr): Şirket'in Haziran 2019 dönemine ait brüt prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %7 oranında azalarak 61,6mn TL olmuştur. Haziran ayı prim üretimi ile birlikte Ocak - Haziran 2019 dönemi brüt prim üretimi ise geçen yılın aynı dönemine göre %21 oranında artarak 389,4mn TL'ye yükselmiştir.

Doğuş Otomotiv (DOAS, Sınırlı Negatif): Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DOAS.E payı 16/07/2019 tarihinden (seans başından) itibaren 30/07/2019 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (EREGL, Nötr): Şirket, Uluslararası medya kuruluşlarında yayınlanan ve ulusal medyaya da yansıyan bazı haberlerde, kurumun British Steel şirketinin satın alınmasına yönelik teklifte bulunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını duyurmuştur.

SEKTÖR HABERLERİ

Otomotiv: Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Haydar Yenigün, Temmuz başı itibarıyla araç satışlarında sona eren ÖTV ve KDV indiriminin uzatılmayacağı bilgisini resmi olarak aldıklarını söyledi. (Kaynak: Reuters)

Sigorta: Hazine ve Maliye Bakanlığının Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin, aracı işleten kişinin değişmesine ilişkin maddesinde düzenlemeye gidildi. Buna göre, işletenin sahip olduğu yeni araca ilişkin bilgileri sigorta şirketine bildirmesi, sahip olduğu hasarsızlık indirim hakkının aynı türdeki araçlar için devam etmesi ve hakkında prim artırımı uygulanan işleten için düzenlenecek yeni sözleşmede prim basamağının kaldığı yerden devam etmesine ilişkin hükümler yürürlükten kaldırıldı. Yönetmeliğin "Riskli Sigortalılar Havuzu Çalışma Esasları" bölümünde de değişikliğe gidilirken, buna göre, trafik sigortasına ilişkin kamu hizmet alımları kapsamında, gizlilik ve güvenlik gerekçesiyle trafik tesciline tabi olmayan araçlara ilişkin poliçeler ve sigortacılık prensipleri çerçevesinde basamak tespitinin yapılamadığı poliçeler havuz kapsamı dışında tutulacak. Yönetmeliğin yürürlükten kaldırmaya ilişkin hükümleri 1 Eylül 2019'da yürürlüğe girecek.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET): Şirket 12.07.2019 tarihinde Siirt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan "36 ay süresince Siirt İl Sağlık Müdürlüğü ve Bağlı Sağlık Tesislerine HBYS Hizmeti Alımı" ihalesine katılmıştır. Şirket, yapılan ihaleye 4 şirketin iştirak ettiğini, 4,2mn TL ile en uygun teklifi verdiği duyurmuştur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar