Günün önemli şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan ve borsada işlem gören şirketlerden oluşan günün önemli şirket haberleri arasında BİM, THY ve Kardemir yer aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bim Mağazalar (BIMAS, Nötr): SPK, haftalık bülteninde yapılan duyuruda BİM'in 303,6mn TL olan mevcut sermayesini %100 bedelsiz artırarak 607,2mn TL'ye çıkarılmasına izin verdi.

Kardemir (KRDMD, Nötr): Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, üretimi 3.5mn tona ulaştıracak son adımın yeni bir yüksek fırın yapımı ve kalan son konverterin 120 tona çıkarılması olduğunu, bu yıl içerisinde planlamasını yapacaklarını söyledi. (Kaynak: Foreks)

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, turizm merkezlerinden Bali'ye direkt seferlere başlandı. Uçuşlar haftada 7 frekans olarak icra edilecek.

SEKTÖR HABERLERİ

Demir Çelik: Türkiye'nin ham çelik üretimi, Haziran ayında 2018 yılının aynı ayına kıyasla %11, Mayıs 2019'a kıyasla ise, %12 oranında düşüşle 2,7mn ton seviyesinde gerçekleşti. Haziran ayında elektrik ark ocaklı tesislerin üretimi, geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla %10,1, entegre tesislerin üretimleri ise %13 oranında azaldı. Türkiye'nin toplam ham çelik üretimi, 2019 yılının ilk yarısında %10,1 oranında düşüşle, geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki 18,9mn tondan 17mn tona geriledi. Söz konusu dönemde, elektrik ark ocaklı tesisler %12,8 oranında azalışla 11,4mn ton; entegre tesisler ise, %4,1 oranında düşüşle 5,6mn ton ham çelik üretimi yaptı. Ocak-Haziran döneminde Türkiye'nin kütük üretimi %18 oranında düşüşle, 2018 yılının aynı dönemindeki 12,7mn tondan 10,4mn tona gerilerken, slab üretimi, %5,7 seviyesinde artışla, 6,2mn tondan 6,6mn tona yükseldi. Kaynak: TÇÜD

Eximbank: Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Eximbank'ın 2019 yılı sonu itibarıyla ihracatçılara 48,4 milyar USD finansman desteği vermesini hedefliyoruz. Bu rakamın da ihracatın %27'sinin finansmanını sağlayacağını öngörüyoruz." dedi.

Harç Düzenlemesi: Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı 500 TL'den 1,500 TL'ye çıkarıldı.

Otomotiv: Ürdün'ün başkenti Amman'da, trafik yükünü azaltmak ve toplu taşıma sistemini iyileştirmek amacıyla ilk aşamasında Türk üretimi otobüslerin yer aldığı "Otobüs Amman" projesi hayata geçirildi. Türk üretimi 135 otobüsün yer aldığı projenin ilk aşaması, Ürdün-Türk şirketleri tarafından yürütülüyor. (Kaynak: AA)

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Kron Telekomünikasyon (KRONT): Şirket artan kalifiye personel ihtiyacını gidermek ve insan kaynağı çeşitliliğini arttırarak, farklı kaynaklara ulaşabilmek için Ar-Ge Merkezi olarak İzmir'de bir şube açılması için hazırlıklar yapılmasına karar verildiğini duyurmuştur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar