Günün önemli şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 3 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret (DOAS, Nötr): Şirket, çeşitli basın yayın organlarında ve ortamlarda, Volkswagen'in yatırım için Türkiye'yi tercih ettiği, distribütörlük faaliyetlerini yürütmekte olan Şirket ile distribütörlük ilişkisini sonlandıracağına ilişkin haberleri yalanlamıştır.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): Pazar koşullarına bağlı olarak, Çin'in Xian kentine tarifeli seferler başlatılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca, küresel e-ticaret pazarına odaklanarak, kapıdan kapıya lojistik hizmeti veren global bir kargo/kurye şirketi olmak amacıyla THY Uluslararası Yatırım ve Taşımacılık A.Ş.'nin %45, Hong Kong merkezli ZTO Express (Hong Kong) Limited'in %45 ve Hong Kong merkezli PAL Air Limited'in %10 oranında hisseye sahip olduğu Hong Kong merkezli We World Express Limited adlı Ortak Girişim Şirketi kurulmuştur.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık: NTV'nin sorularını yanıtlayan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, yerli kredi derecelendirme şirketi konusunda "JCR Avrasya ile hisse alımı konusunda görüşmelerimiz devam ediyor" açıklaması yaptı. Takibe düşen kredilerle ilgili konuşan Aydın, "46 milyar TL'lik kredi ağırlıklı olarak döviz cinsinden. Kredi borçlusu olan kamu kurumu yok. 46'nın 10-15 milyarlık bölümünün daha önce üçüncü gruba aktarıldığını görüyoruz. Sektörün yaklaşık 6 milyar kadar rezervi var. Toplam 12 milyar TL karşılık ayrılması gerekecek. Karşılık tutarı Türk bankaları zorda bırakmaz. Türk bankacılık sisteminin gücü ve sağlamlığı pekişmiş olacak ve bu şekilde devam edeceğiz. Bankacılık sektöründe en kötü senaryoda bile yılsonu karlılığı 35-40 milyar TL arasında kapatılır." dedi. Aydın, faizlerde aşağı yönlü seyrin devam etmesini beklediklerini belirtti. BDDK'nın tahsili gecikmiş alacaklara ilişkin açıklaması hakkında konuşan Aydın şunları kaydetti: "Bankalar kredileri üç grupta sınıflıyor. Birinci grup, canlı kredi, ikinci grup canlı ufak tefek sorunları var. Üçüncü grup edinimleri yerine getiremeyen. O artık hassas izlenmesi gereken takibe gitme dediğimiz bölüm o. Dün akşam BDDK, ben bankaların portföylerine baktım 46 milyar TL'nin üçüncü gruba gitmesini öneriyorum dedi. Bunlar ağırlıklı inşaat ve enerji sektörüne ait kredilerdir. Derinlemesine bakınca 46 milyarın yüzde 50'si inşaat ve enerji. Kalanı diğer sektörler. İkinci grup ağırlıklı kredilerin üçüncü gruba gitmesi söylenmiş. Konu bundan ibarettir."

Konut: Türkiye genelinde konut satışları 2019 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,1 oranında artarak 110.538 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 15.881 konut satışı ve %14,4 ile en yüksek paya sahip oldu. İpotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre %168 oranında artış göstererek 34.148 oldu. Öte yandan, yabancılara bu yılın Ağustos ayında 3.604 konut satışı gerçekleşirken, ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Irak vatandaşlarına yapıldı.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Formet Çelik Kapı (FORMT): Cezayirli bir firma ile şirket arasında 2018 yılında yapıp tamamladığı işin devamı olarak 1,8mn USD tutarında Doğalgaz Sobası satışı için ihale kazanılmış olup, bunula ilgili olarak 18.09.2019 tarihinde firma ile yılsonuna kadar tamamlanmak üzere akreditifli satış sözleşmesi imzalanmıştır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar