Günün önemli şirket haberleri - 24 Nisan 2019

Ziraat Yatırım'ın hazırladığı günün önemli şirket haberleri... Ziraat Yatırım'ın hazırladığı günün önemli şirket haberleri: Vakıfbank (VAKBN, Öneri "AL", Nötr): Banka 247 gün vadeli 100mn TL ve 107 gün vadeli 300mn TL nominal değerli finansman bonolarının ihraç ve halka arz edilmesi amacıyla SPK ve Borsa İstanbul'a başvuru yapıldığını duyurmuştur.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım'ın hazırladığı günün önemli şirket haberleri:



Vakıfbank (VAKBN, Öneri "AL", Nötr):

Banka 247 gün vadeli 100mn TL ve 107 gün vadeli 300mn TL  nominal değerli finansman bonolarının ihraç ve halka arz edilmesi amacıyla SPK ve Borsa İstanbul'a başvuru yapıldığını duyurmuştur.


Verusa Holding (VERUS): 

Verusa Holding A.Ş.'nin %100 oranında bağlı ortaklığı olan Standard Boksit İşletmeleri A.Ş., T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açılan Ruhsat ihalesinden Antalya ili Akseki bölgesinde bulunan 2 adet maden (boksit) sahası ruhsatının ihalesini kazanmış olup, 22.04.2019 tarihi itibariyle bedeli peşin ödenerek 2 adet ruhsatı satın almıştır. Standard Boksit işletmeleri A.Ş.'nin sahip olduğu boksit (alüminyum ana cevheri) maden sahası 6 farklı bölgede olmak üzere toplam 13 adete yükselmiştir.


Ziraat Bankası:

Ziraat Bankası, hem ülke ekonomisine katkı sağlayan hem de müşterilerine enflasyon karşısında yüksek getiri sağlayan ürünlerine iki yeni ürünü daha ekledi. Yatırımlarını Türk Lirası'nda değerlendiren ve değerlendirmek isteyen müşteriler için Türk Lirası tasarruflarında sabit faiz oranı korumasında yüksek getiri sağlayan Enflasyona Endeksli-Faiz Korumalı Mevduat Hesabı'nın yanı sıra, anaparasını enflasyon karşısında reel olarak korumak isteyen müşterileri için de Enflasyon Korumalı (3 Aylık Dönem ve Yıllık Getirili) Mevduat Hesabı ürünlerini uygulamaya aldı. Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın "Bankaların, asli görevi tasarrufların doğru alanlara yönlendirilmesinin yanı sıra ülkenin tasarruf tabanının da gelişimine katkı vermektir. Sunduğumuz ürünleri çeşitlendirerek müşterilerimizin ihtiyaçlarına çözüm sağlamak da görevlerimiz arasındadır. Biliyoruz ki birikim ve tasarruflarını enflasyona karşı korumak için dövizde tutan oldukça önemli sayıda müşterimiz var. Ülkemizde tasarrufların TL ile yapılmasını sağlamak için bundan sonra da ürünlerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz. Bu kapsamda müşterilerimizin TL mevduat birikimlerini desteklemek için iki yeni ürünümüzü hayata geçirdik. Dedi. Kaynak: Dünya


SEKTÖR HABERLERİ


Petrol:

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, ABD kayaç petrolünün yükselişinin, OPEC, Rusya ve müttefiklerinin etkilerini azalttığını ve koalisyonun petrol piyasasını kendi araçlarına bırakmasının daha iyi olacağını bildirdi. S&P Global Platts'a konuşan Birol, "Petrol piyasalarının, gelişmelerin ve fiyatların kararlar, tartışmalar vs ile belirlendiği günler sona erdi. Şu anda, temel olarak ABD kayaç petrolü devrimi tarafından yönlendirilen çok sağlam piyasa güçleri var." Dedi. Kaynak: Matriks


Uluslararası Yatırım: Kuşak ve Yol Girişimi (BRI) kapsamında denizaşırı ülkelerde temiz enerji projeleri için önemli miktarda finansmanı harekete geçireceği düşünülen Çin'in, Türkiye'de gelecek dönemde en fazla yatırım yapacağı alanlardan birinin yenilenebilir enerji sektörü olabileceği belirtiliyor. Çin'in küresel iklim değişikliği politikaları doğrultusunda BRI ülkelerindeki yatırımlarını karbonsuzlaştırarak önemli miktarda finansman kaynağı sunması bekleniyor. Ülkenin Türkiye'de yenilenebilir enerji sektörüne şu ana kadar yaptığı yatırım 600 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar