Günün önemli şirket ve sektör haberleri (21 Mayıs 2026)
Tacirler Yatırım, 21 Mayıs 2026 tarihli raporunda günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.
Abone ol
Tacirler Yatırım, 21 Mayıs 2026 tarihli raporunda günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.
Rapordaki detaylar şu şekilde:
LINK: Link Bilgisayar, bilişim sektöründeki bir müşterisinden KDV dahil 1 milyon USD tutarında sipariş aldığını açıkladı.
TKNSA: Teknosa, Katılım Varlık Kiralama A.Ş. ihraççılığında, fon kullanıcısı / kaynak kuruluş olarak yer alacağı yapıda 8 milyar TL tavanlı kira sertifikası ihracı için yönetim kurulu kararı aldığını ve ihraç belgesinin onaylanması amacıyla SPK'ya başvurulacağını duyurdu. İhraç, SPK onayından itibaren bir yıl içinde, çeşitli vadelerde, tahsisli ve / veya nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle gerçekleştirilecek.
IMASM: İmaş Makina, 3,9 milyon dolar toplam bedel ile un değirmeni kurulumu sözleşmesi imzalandığını açıkladı.
LIDFA: Şirket, bugün pay başına yaklaşık 0,16 TL brüt temettü dağıtacak olup, temettü verimi son kapanış fiyatına göre %5,2 düzeyindedir.
TRGYO: Şirket, bugün pay başına 5 TL brüt temettü dağıtacak olup, temettü verimi son kapanış fiyatına göre %5,3 düzeyindedir.
OZATD: Şirket, borsada işlem görmeyen Özata Tersanecilik’i tüm aktif ve pasifleriyle devralarak birleşme kararı aldı. Birleşme işlemi kapsamında ayrılma hakkı kullanım fiyatı pay başına 512,5 TL olarak belirlendi.
YKBNK: Banka, yurt dışında dolar cinsi AT1 ihracı için uluslararası bankalardan oluşan konsorsiyumu yetkilendirdi.
HALKB: Banka, 2026 yılında çeşitli uluslararası bankalardan 1 yıl vadeli toplam 350 milyon dolar tutarında yabancı kaynak sağladı.
GLYHO: Şirket bağlı ortaklığının Nisan’da yolcu sayısı yıllık %5 daralırken, toplam gemi sayısı yatay kaldı. Tüm limanlar dahil toplam yolcu sayısı 1,81 milyon, gemi sayısı ise 702 oldu.
BORLS: Şirket, 200 milyon TL nominal tutarlı tahvilin 20 Mayıs tarihli 4. kupon ödemesinin mevcut finansal koşullar nedeniyle vadesinde gerçekleştirilemediğini açıkladı.
GENIL: DMO ilaç ihalesinin şirkete katkısının 641,5 milyon TL olması bekleniyor.
TRILC: Şirket, toplam 231,3 milyon TL bedelle ihale kazandı.
LINK: Şirket, 1 milyon dolar tutarında sipariş aldı.
TARKM: Şirket, Turgutlu OSB’deki yeni fabrikasında idari faaliyetlere başladı.
EFOR: Şirket, 2026 yaş çay alım sezonunun başladığını, sezon boyunca 100 bin ton yaş çay alımı ve 20 bin ton kuru çay üretimi hedeflediğini açıkladı.
BARMA: Şirket, Konya Ereğli tesisinin açık hammadde depolama alanında çıkan yangında yaklaşık 1.500 ton hurda kağıt stoğunun zarar gördüğünü, üretim faaliyetlerinin ise normal şekilde devam ettiğini açıkladı.
ALVES: Şirket, çıkarılmış sermayesini %200 bedelli artırımla 1,6 milyar TL’den 4,8 milyar TL’ye yükseltme kararı aldı.
BYDNR: Şirket gerçek kişi ortağı, şirket sermayesinin %4,98’ine denk gelen 4,18 milyon adet payın borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesi amacıyla SPK’ya pay satış bilgi formu başvurusu yaptı
TERA: Şirket, 28 milyar TL tutarındaki kar payının bedelsiz pay olarak dağıtılması kapsamında çıkarılmış sermayesini %4000 bedelsiz artırımla 700 milyon TL’den 28,7 milyar TL’ye yükseltmek için SPK’ya başvurdu.
MIATK: Şirket, geri alınan 500 bin adet payı ortalama 47,24 TL fiyattan sattı.
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.