Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri
BIST100 günü (%2,65) 270,23 puan artışla 10.459,08 puandan kapattı, işlem hacmi 154 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.
Abone olBIST100 günü (%2,65) 270,23 puan artışla 10.459,08 puandan kapattı, işlem hacmi 154 milyar TL oldu.
Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.
Merkez Bankası faizi 250 baz puan indirdi!
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yılın ikinci faiz kararını bugün açıkladı. Politika faizi 250 baz puan indirilerek yüzde 45'ten yüzde 42,5'e düşürüldü.
Yabancı geçen hafta hissede satış yaptı
Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 28 Şubat haftasında 107,7 milyon dolar net hisse satışı yaptı.
ECB faizi 25 baz puan indirdi
ECB, son yedi toplantıdaki altıncı faiz indirimini gerçekleştirdi.
Merkez Bankası'nın rezervlerinde düşüş sürüyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan haftalık rezerv verilerine göre, döviz ve altın rezervlerinde düşüş trendi ikinci haftada da sürdü.
Yerlinin döviz mevduatında düşüş sürüyor
Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı bir haftada 3 milyar 191,37 milyon dolar düşüş gösterdi.
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.