Günün özeti: Öne çıkan finans ve borsa haberleri
BIST100 günü (%0,66) 60,07 puan düşüşle 9.074,62 puandan kapattı, işlem hacmi 89,9 milyar TL oldu. Endeksin günlük işlem hacmi ise 83,6 milyar TL oldu. Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.
Abone olBIST100 günü (%0,66) 60,07 puan düşüşle 9.074,62 puandan kapattı, işlem hacmi 89,9 milyar TL oldu.
Öte yandan gün içerisinde de finans ve borsa piyasalarını yakından ilgilendiren gelişmeler yaşandı.
Fitch'ten TCMB faiz tahmini
Fitch, Türkiye'ye yönelik değerlendirmelerde bulunurken, TCMB rezervlerinin azalmasına rağmen önceki yıllara göre daha güçlü durumda olduğunu ifade etti ve değerlendirmesinin devamında, "Türkiye'nin temmuzdaki değerlendirmesinde politikaların tutarlılığını dikkate alacağız. TCMB'den bu noktada faiz artışı beklemiyoruz" dedi.
BofA, TCMB'nin faiz indirimi için tahminini paylaştı
Bank of America (BofA), Türkiye'de ilk faiz indiriminin temmuz ayında gerçekleşeceğini öngördüklerini açıkladı. BofA ayrıca, yıl sonu politika faizi tahminini de yüzde 36'dan yüzde 38'e çıkardıklarını kaydetti.
İş Bankası hissesi için hedef fiyatını açıkladı
Ak Yatırım, ISCTR-İş Bankası C için hedef fiyatını 19,4 TL'den 16 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu.
Tavsiyesini "AL" olarak korudu
Ziraat Yatırım, CIMSA-Çimsa için hedef fiyatını 48,2 TL'den 73,3 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.
Tüpraş'ta toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı
Tüpraş'ta toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Tüpraş ile Petrol-İş sendikası arasındaki anlaşmaya göre, 2025 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 35, ilgili yılın ikinci 6 aylık dönemi için ise yüzde 24 oranında ücret artışı yapılacak.
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.