Halk Bankası için hedef fiyatını düşürdü

Vakıf Yatırım, Halk Bankası için hedef fiyatını 9,40 TL'den 8,50 TL'ye revize etti. Vakıf Yatırım, 9,40 TL olarak belirlediği Halk Bankası hedef fiyatını 8,50 TL'ye revize etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım, 9,40 TL olarak belirlediği Halk Bankası hedef fiyatını 8,50 TL'ye revize etti.

Vakıf Yatırım'ın ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile  ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Halk Bankası (HALKB) 1Ç19 Finansal Sonuçları: Beklentinin altında net kar (-)

Halk Bankası 2019 yılı ilk çeyrek için hem bizim (-%25,7) hem de Research Turkey konsensüs tahminlerinin (-%22,3) altında 305 mn TL net  kar açıkladı. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre %3,6, bir önceki yılın  aynı dönemine göre ise %61,4 düşüşe işaret etmektedir. Temel olarak 1Ç19'da beklentimizin altında gerçekleşen net faiz gelirleri ve  iştiraklerden temettü gelirleri, net kar tahminimizde aşağı yönlü  sapmaya neden olmuştur.

 Halk Bankası'nın 1Ç19'da TL kredi hacmi %10,7  artış ile güçlü büyüme performansı gösterirken, banka pazar payı  kazanmaya devam etmiştir. 1Ç19'da iyileşen kredi-mevduat makasına rağmen, bir önceki çeyreğe göre %59,4 oranında gerileyen TÜFEX  gelirleri bankanın net faiz gelirlerine %11,5 oranında düşüş  getirmiştir. Ayrıca 1Ç19'da bankanın iştiraklerden temettü geliri (377  mn TL) ve ertelenmiş vergi geliri (190 mn TL) kaydetmesi net karı  desteklemiştir. Bankanın 1Ç19'da Takipteki Krediler Oranı %3,3 ile  değişim göstermezken, aynı dönemde özkaynak karlılığı %9,3'den %7,3'e  geriledi. Açıklanan 1Ç19 net karının piyasa beklentilerinin altında  gerçekleşmesi nedeniyle hisse üzerine etkisini negatif olarak değerlendiriyoruz. 1Ç19 sonuçları ardından 2019 ve 2020 öngörülerimizde yaptığımız revizyon sonucunda ile birlikte Halk Bankası için hedef fiyatımızı 9,40 TL'den 8,50 TL'ye revize ediyoruz.

Halk Bankası kısa vadeli "Endekse Paralel Getiri", Uzun Vadeli ise "AL" önerimizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar