Halk rafları boşalttı, o hisseler şaha kalktı

Koronavirüs vakasının Türkiye’de görülmesi para piyasalarına olumsuz yansırken, Borsa İstanbul’da gıda, ilaç ve sağlık kurumları hisseleri sert yükseliş gösterdi..

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından para piyasalarında sert hareketler yaşanıyor.

Dünya Gazetesi'nden Şebnem Turhan'ın haberine göre Borsa İstanbul 100 bin puanın altını görürken dolar ve Euro değer kazandı. Ancak bu fırtınalı günün birkaç kazananı da var: Gıda perakendecileri, ilaç şirketleri ve sağlık kurumları.

Gıda perakendecileri, Şok Marketler, Migros, CarrefourSA, Bizim Toptan ve Bim Marketleri borsada bugünün en hızlı yükselenleri arasında. Koronavirüs nedeniyle marketlere hücum edildiği ve bir çok ürün rafının boşaldığı haberleri hisse hareketlerine de yansıdı.

Gıda perakendecileri:

BİM %7.99
Migros %12.87
CarrefourSA %14.1
Şok Marketler %11.5
Bizim Toptan %14.7

*Saat 18:10 itibariyle

Hastalık sağlık kurumları hisselerine de yansıdı. Ve borsada işlem gören Lokman Hekim ve MLP Sağlık şirketlerinin hisseleri oldukça hızlı yükseldi.

Sağlık kurumları

Lokman Hekim %12.7
MLP Sağlık %1.46

*Saat 18:10 itibariyle

Elbette ilaç şirketleri de bu rüzgara kapıldı. Eczacıbaşı, Deva Holding gibi şirketlerin hisseleri borsada hareketlendi.

İlaç şirketleri

Eczacıbaşı İlaç 19.8
Deva Holding 19.5
Selçuk Ecza Deposu 18.0
RTA Laboratuvarları 19.7

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar