Halka arz için yeniden düğmeye bastı

Şekerbank iştiraki Şeker GYO, piyasa koşulları da dikkate alınarak tanınan ek süre içerisinde yeniden halka arz başvurusu gerçekleştirecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şekerbank iştiraki Şeker GYO, piyasa koşulları da dikkate alınarak  tanınan ek süre içerisinde yeniden halka arz başvurusu gerçekleştirecek.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimizin 29.05.2021 tarihli açıklamasında Sermaye Piyasası Kurulu  tarafından İştirakimiz Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye  iletilen yazı ile  başvurunun Sermaye Piyasası Kanunu'nun 128.  maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri ile ikinci fıkrası  hükümleri kapsamında olumsuz karşılanmasına karar verildiği, Şirketin  paylarının halka arzının 31.12.2020 finansal tabloları ve izahnamede  yer alan son üç yıllık finansal tablolar esas alınarak  gerçekleştirilmesine ilişkin satış döneminin ilgili Kurul Kararları ve
Tebliğ hükümleri kapsamında 2 Mart – 31 Mayıs tarihleri olarak  belirlendiği, halka arzın 31 Mayıs 2021 tarihine kadar  gerçekleştirilebilme imkanının kalmadığı ve esas sözleşme hükümlerinin  gayrimenkul yatırım ortaklığı faaliyetini kapsamayacak şekilde  değiştirilmesi ile kayıtlı sermaye sisteminden çıkmak üzere Kurula  başvuru yapılması gerektiği bildirilmişti.

Sermaye Piyasası Kuruluna yapılan başvuru kapsamında İştirakimiz Şeker
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye bugün tarihli tebliğ edilen 26.08.2021 tarih ve 44/12 sayılı yazı ile Şirketin GYO statüsünün  devam etmesine ve bu kapsamda Şirketin paylarının halka arzının en geç 31.12.2022 tarihli finansal tabloları ile gerçekleştirilmesini teminen  ek süre verilmesine, Kurul tarafından iletilen tüm eksiklerin  giderilmesi ve talep edilen hususların yerine getirilmesi suretiyle  halka arz başvurusunun makul bir süre içerisinde Kurula iletilmesine  karar verilmiştir. Bu kapsamda Şeker GYO tarafından SPK yazısında  belirtilen düzenlemelerin yapılmasını takiben, piyasa koşulları da  dikkate alınarak tanınan ek süre içerisinde yeniden halka arz  başvurusu gerçekleştirilecektir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar