Halka arzda 'piyasa değeri' değişikliği

Borsa İstanbul, halka açılma şartlarında düzenlemeye gitti. Borsa İstanbul'un konu ile ilgili Kotasyon Yönergesi'nde değişiklik yapıldı. Değişiklik sonrası halka arz edilen şirketin piyasa değeri rakamları değişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul, halka açılma şartlarında düzenlemeye gitti. Borsa İstanbul'un konu ile ilgili Kotasyon Yönergesi'nde değişiklik yapıldı.

Buna göre, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nun 5 Şubat 2021 tarihli kararı ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 11 Şubat 2021 tarihli onayı ile Pay Piyasası'nda işlem görmeye başlayacak paylarda derinliğin arttırılması amacıyla, Kotasyon Yönergesi'nin 8. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "Halka arz edilen payların piyasa değeri" şartı, Alt Pazar için 20 milyon TL'den 40 milyon TL'ye, Ana Pazar için 50 milyon TL'den 75 milyon TL'ye, Yıldız Pazar için 200 milyon TL'den 300 milyon TL'ye yükseltildi.

Ayrıca, Yıldız Pazar için yapılan başvuruda halka arz sonrasında "halka arz edilen payların piyasa değeri" şartı olarak asgari 500 milyon TL'nin sağlanamaması halinde başvuru kabul edilmeyecek.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar