Halkbank, ‘Covid-19’ finansal istikrar önlemlerini açıkladı

Halkbank, dünya genelinde etkisini gösteren Covid-19 salgınına karşı finansal istikrar önlemlerini açıkladı. Banka bireysel ve kurumsal müşterilerine bir dizi önlem paketini paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Dünya genelinde etkisini gösteren Covid-19 salgınıyla mücadele Türkiye'de de devam ederken Halkbank, kamu bankası misyonuyla başta  esnaf ve KOBİ'ler olmak üzere tüm müşterilerine kesintisiz hizmet  etmeyi sürdürüyor.

Banka bugün ülkemizdeki finansal istikrarın  korunması, işletmelerin desteklenmesi, istihdamın muhafaza edilmesi ve  hane ekonomilerinin devamlılığının sağlanması için alınan "Finansal İstikrar Kalkanı" kapsamındaki tedbirleri açıkladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre:

    1.    31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasını  ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair  ödemelerini erteleyebilecek.

    2.    Esnaf ve sanatkarların bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklara  destek olmak amacıyla talep etmeleri halinde kullanmış oldukları  kredilerin  Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında vadeleri gelecek  olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay  süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.

    3.    Nakit akışı bozulduğu için ödeme sorunu yaşayan Banka  müşterilerine, 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli  yapılandırma imkânı sunulacak. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel  faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek.

    4.    Personel maaşlarını Halkbank üzerinden ödeyen firmalara,  istihdamlarını Şubat sonuna göre azaltmamaları şartıyla, gelecek 3  aylık dönem boyunca personel maaş gideri kadar ilave kredi limiti  verilecek.

    5.    Bankanın kredili müşterileri tarafından Halkbank üzerine  keşide edilmiş çeklerin ödenmesi amacıyla, genel kredi limitleri  artırılarak firmalara ilave nakit kredi limit tahsis edilecek.

    6.    İşletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere  Halkbank  kurumsal kredi kartı ve Doğrudan Borçlandırma Sistemi limiti bulunan  firmaların kurumsal kart limitleri artırılacak.

Covid-19 virüsünün Türkiye'nin finansal istikrarını olumsuz  etkilemesini engellemek için, salgın sürecinde gerekmesi halinde yeni  tedbirler de hayata geçireceğini vurgulayan Halkbank, bugüne kadar  olduğu gibi bundan sonra da başta esnaf ve KOBİ'ler olmak üzere milli  ekonomimizin tüm unsurlarının güçlü destekçisi olmayı sürdüreceğini  açıkladı.

Yurt genelinde 1.000 şubesinde 09.00-17.00  saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek olan Halkbank, salgında  vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, tedavi altındakilere de acil  şifalar diledi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar