Halkbank hisse değerlendirmesi

Vakıf Yatırım, Halkbank için hedef fiyatını 7,10 TL'den 8,30 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'Tut' olarak korudu. Raporda, 'Halk Bankası 2020 yılı net kar tahminimizi yukarı yönlü revize ederken, banka için hedef fiyatımızı 7,10 TL’den 8,30 TL’ye güncelliyor, kısa vadeli  “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “TUT” önerimizi koruyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

‘İyileşen marj net kara güçlü artış getirdi (=)

Halk Bankası 4Ç19 için bizim ve piyasa beklentilerine paralel 797  mn TL (ç/ç:+%158, y/y:+%152) net kar açıkladı. İyileşen marjların  katkısı ile güçlü artış gösteren net faiz gelirleri 4Ç’de bankanın net  karını olumlu etkiledi.

Böylece bankanın 3Ç’de %4,2 olan özkaynak  karlılığı 4Ç’de %5,6 düzeyine ulaştı. Bankanın 4Ç’de TL tarafta kredi  büyümesi yavaşlarken, mevduatta ise banka güçlü büyüme göstererek  pazar payı kazanmaya devam etti.

Bankanın 2019 sonunda TKO’su  çeyreksel 58 bp artarak %5,1’e ulaşırken, Yakın İzlemedeki Krediler  oranı ise %7,0’den %8,2 düzeyine çıktı.

Açıklanan 4Ç finansal sonuçlarının piyasa beklentilerine paralel gerçekleşmesi nedeniyle hisse üzerine etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz. Halk Bankası 2020 yılı net kar tahminimizi yukarı yönlü revize ederken, banka için hedef fiyatımızı 7,10 TL’den 8,30 TL’ye güncelliyor, kısa vadeli  “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “TUT” önerimizi koruyoruz.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar